SEZONAS NOSLĒGUMS AR ASTĪŠU ČEMPIONĀTU UN BRAZĪLIJU

Ar spraigām cīņām, labāko sportistu apbalvošanu, kopīgu kūkas ēšanu un fotografēšanos sestdien noslēdzās mūsu džudo kluba KYODAI pirmā pilnā sezona. Tajā bijuši gan veiksmīgi starti un godalgotas vietas Eiropas mērogā, gan daudzas uzvaras sacensībās Latvijā, gūstot vērtīgus reitinga punktus. Kā nozīmīgākos šīs sezonas notikumus noteikti jāmin Latvijas U17 izlases sportista Dāvja Dūdas izcīnītā ceļazīme uz Eiropas meistarsacīkstēm, kas notiks Melnkalnē no 24. Līdz 26.jūnijam, kā arī mūsu rīkotais pirmais starptautiskais KYODAI turnīrs, kurā piedalījās 370 džudistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Nīderlandes. Diemžēl, kā jau sportā mēdz gadīties, neiztikt arī bez traumām, tādēļ vēlam Latvijas U20 izlases dalībniekam Džeisonam Smoļaram un Andrim Adamovičam ātru atveseļošanos un atgriešanos uz tatami!

Sezonas noslēguma pasākumā piedalījās abu kluba filiāļu – Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Rīgas Zolitūdes pirmsskolas – audzēkņi. Daudziem mazajiem džudistiem, kuri treniņus uzsākuši pirms gada vai diviem, šī bija pirmā iespēja klātienē vērot savu vecāko biedru meistarību, skatoties G3 grupas sniegtos paraugdemonstrējumus. Pēc tam visi džudisti – gan iesācēji, gan jau titulēti sportisti –, galvenā tiesneša Dāvja uzraudzīti, sacentās īpašajās džudo cīņās par „astītēm’’, radot daudz prieka pilnu brīžu skatītājiem. Pēc sacensībām visi dalībnieki saņēma medaļas, kā arī treneru sarūpētas pārsteiguma balvas – mugursomas ar kluba logo.

Visas sezonas garumā U9, U11 un U15 sportisti piedalās sacensībās, apmeklē treniņus, kluba organizētos pasākumus, krājot reitinga punktus. Par labākajiem, saņemot īpašus kausus, šosezon atzīti:

U9 grupā

1.vieta Kristiāna Babija

2.vieta Roberta Borisova

3.vieta Dāvids Pubulis

U11 grupā

1.vieta Aleksandrs Babijs

2.vieta Gustavs Līkansis

3.vieta Paula Elīza Cera

U15 grupā

1.vieta Emīls Gerkens

2.vieta Tomass Smoļars

3.vieta Normunds Oskars Zakulis

Vairākiem Ziemeļvalstu ģimnāzijas filiāles sportistiem sestdien tika arī paaugstināta kvalifikācija un pasniegtas jaunas jostas. Savukārt Rīgas Zolitūdes pirmsskolas mazie džudisti Tomass Manfelds, Maksims Buševs, Romāns Sakovskis, Eduards Krots, Kristena Bērziņa, Rūdolfs Sūna, Amēlija Baranovska, Vladimirs Seļezņovs, Krišjānis Cers, Ervīns Riekstiņš, Renārs Raubens un Iļģams Jusifovs tagad var lepoties ar titulu Mazais samurajs. Tas viņiem piešķirts gan par atbildīgu attieksmi treniņos, gan par piedalīšanos jau pirmajās sacensībās.

Samuraju zobenus – lietussargus un lielu treneru paldies par palīdzību sacensību, nometņu un ārzemju braucienu rīkošanā saņēma kluba atbalstītāji Aija Kalniņa, Dmitrijs Namavīrs, Olavs Cers, Andis Līkansis, Igors Smoļars un Alfrēds Brics. Liels paldies arī maizes ceptuvei Lāči par sarūpētajām gardajām balvām KYODAI starptautiskā turnīra godalgoto vietu ieguvējiem!

Sirsnīgu paldies treneriem Gatim, Vilnim un Aigaram par ieguldīto darbu gan treniņos, gan sacensību un pasākumu organizēšanā teica arī vecāki.

Nākamajā dienā džudisti uz brīdi varēja aizmirst sūro treniņu darbu un izpriecāties pludmales atpūtas centrā Brazīlija, gūstot iedvesmu sportiskai vasaras pavadīšanai.

Kaut gan sezona ir noslēgusies, kimono plauktā neliksim. Visi KYODAI biedri 14.jūlijā tiek aicināti uz kluba pirmās dzimšanas dienas svinībām atpūtas bāzē Radi Brocēnos, bet džudisti – uz nometnēm un treniņiem arī vasarā!

Foto: Noslēguma eksāmens 26.05.2012
Foto: Brazīlija 27.05.2012