Sporta un atpūtas nometne „Londona 2012”

XXX vasaras Olimpisko spēļu priekšvakarā sešas sportiskām aktivitātēm bagātas dienas aizvadīja mūsu kluba džudisti, kuri viesmīlīgajā atpūtas centrā „Radi” pie Cieceres ezera bija pulcējušies uz sporta un atpūtas nometni „Londona 2012”.

Dodot startu „KYODAI” olimpiskajām sacensībām, nometnes vadītāji Gatis un Aleksandra bērnus sadalīja piecās komandās, piešķirot katram T-kreklu simbolisko olimpisko apļu krāsā. Zilo Eiropas krāsu aizstāvēja Normunds, Andris, Kitija, Inarts, Ervīns un Alberts, zem dzeltenā Āzijas karoga pulcējās Tomass, Boriss, Gustavs, Roberta, Edvards un Roberts L., melno Āfrikas kontinentu pārstāvēja Emīls, Rendijs, Kristiāna, Roberts N., Kristaps un Andrejs, zaļā Austrālijas krāsa tika Elizabetei, Ričardam, Kristoferam, Aleksejam, Krišjānim un Arvim, bet sarkanā – „amerikāņiem” Aleksandram, Rūdolfam, Ralfam, Paulai un Renāram. Visi bērni saņēma arī īpašas kluba aproces, kuras nepieciešamības gadījumā palīdzēs sazināties ārzemēs.

Piecu dienu laikā kontinentu starpā notika spraigas cīņas dažādos olimpiskajos sporta veidos: futbolā, šķēpa un diska mešanā, tāllēkšanā, airēšanā, basketbola soda metienos, šaušanā u.c. Kaut gan Olimpiskajās spēlēs vēl nav iekļauts ne florbols, ne makšķerēšana, ne šaušana ar ūdens pistoli, lieliski rezultāti tika uzrādīti arī šajās disciplīnās. Intriga – kura komanda uzvarēs – saglabājās līdz pēdējam brīdim, un tikai sestdienas vakarā par čempioniem tika kronēti „eiropieši”. Protams, balvas tika visiem olimpisko spēļu dalībniekiem – kluba sarūpētās sporta somas un diplomi, Latvijas Olimpiskās komitejas dāvātās grāmatas un „Lāču” kārumi.

Īpaši gaidīta nometnē bija sestdiena, kad uz pirmajiem vasaras sporta svētkiem, veltītiem „KYODAI” dzimšanas dienai, ieradās bērnu vecāki un kluba draugi. Visas dienas garumā tika noskaidroti un pie medaļām tika precīzākie, trāpīgākie, spēcīgākie un veiklākie šautriņu un svaru bumbu mešanā, basketbola soda metienos, šaušanā, sievu nešanā, ģimenes jautrības stafetē un pat vienas minūtes gulēšanā. Īstas olimpiskas kaislības valdīja pludmales volejbola un futbola laukumos, jo sevišķi tādēļ, ka šajās sacensībās piedalījās nometnes īpašie viesi: Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks Jevgēņijs Borodavko, viņa treniņu partneris Olimpiādē, mūsu kluba pārstāvis Aigars Mīlenbergs, un džudists Artūrs Ņikiforenko. Gaidot šos ciemiņus, bērni bija sagatavojuši pārsteigumu: izkrāsojuši olimpisko ekobusu, vēlot Žeņam veiksmīgu startu uz Londonas tatami un solot visu mūsējo atbalstu. Daudzu mazo džudistu cepures un kimono jostas tagad grezno Jevgēņija, Aigara un Artūra autogrāfi, bet albumos tiks ieliktas kopējas fotogrāfijas.

Pēc sportiskajām aktivitātēm visi varēja mieloties ar zivju zupu un plovu, cienāties ar līdzpaņemtajiem gardumiem, izbaudīt pirts priekus. Nometne noslēdzās ar vēl vienu pārsteigumu – salūtu un milzu ugunskuru, kā arī apņemšanos pēc gada tikties atkal!

Visas bildes no nometnes apskatāmas sociālajā tīklā facebook – http://www.facebook.com/pages/D%C5%BEudo-klubs-KYODAI/244449472262830

P.s. Oskars Suneps, Arnis Adamovičs, Gatis Šķila ir snaiperu sacensības uzvarētāji. Lūdzam ierasties pēc medaļām treniņa laikā!!! 🙂