TEPLICE, BUDAPEŠTA, SALDUS

Aizvadītais mēnesis mūsu kluba sportistiem bija patiešām smags un sacensību pilns. Tapēc vienā rakstā atspoguļosim visus trīs turnīrus.

20. un 21. aprīlī Čehijas pilsētā Teplicē notika Eiropas Džudo savienības turnīrs vecuma grupā U-18, kurā tika uzstādīts jaunu dalībnieku skaita rekords. Sacensībās startēja 714 džudisti no 33 Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīm. Sacensībās startēja mūsu kluba sportists Dāvis Dūda. Tieši viņš bija vistuvāk medaļai no Latvijas izlases dalībniekiem. Pirmajā cīņā viņš piekapās topošajam turnīra finālistam Nemanjam Naidovam no Serbijas, tomēr veiksmīgi cīnījās gandarījumu turnīrā. Tajā viņš uzvarēja Toniju Pershehaisu no Francijas, Janu Reijntjensu no Nīderlandes, Patriku Ganselmajeru no Austrijas un Rolandu Kanijasi no Ungārijas, bet izšķirošajā cīņā par medaļu piekapās Rezo Mesablišvili no Ukrainas.

Jāpiebilst ka pēc operācijām atguvies ir Džeisons Smoļars, kurš kopā ar Dāvi piedalījās pēc sacensību treniņnometnē.

Atgriežoties 25.aprīlī Latvijā, jau 26.aprīlī devāmies uz Budapeštu, kur notika Eiropas Čempionāts. Mūsu klubu pārstāvēja Aigars Mīlenbergs, kurš diemžēl piekāpās pirmajā cīņā Itālijas džudistam Valteram Facente. Otrajā dienā Latvijas izlase pirmo reiz Latvijas džudo vēsturē piedalījās komandas sacensībās. Pirmajā kārtā ar rezultātu 2:3 piekāpās mājniekiem Ungāriem. Uzvaras mūsu komandai izcīnīja Aigars Mīlenbergs un Viktors Reško.

Apsveicam Jevgēņiju Borodavko ar izcīnīto bronzas medaļu svara kategorijā -100kg!!!

KYODAI džudistiem medaļas starptautiskajā turnīrā „Saldais džudo”

Ar panākumiem no 4.starptautiskā džudo turnīra „Saldais džudo 2013” atgriezušies mūsu kluba sportisti. Gandrīz 500 dalībnieku konkurencē starp 32 Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas klubiem KYODAI komandai kopvērtējumā augstā sestā vieta. Pavisam izcīnītas 10 medaļas – četras zelta, trīs sudraba un trīs bronzas.

U10 vecuma grupā par čempioniem kļuva Krišjānis Cers (-24 kg) un Roberts Neilands (-20kg).

U12 vecuma grupā 3. vietu svara kategorijā līdz 32 kg izcīnīja Paula Elīza Cera, bet svara kategorijā virs 40 kg mūsu meitenes aizņēma visu goda pjedestālu: 1.vieta Kristiānai Babijai, otrā – Unai Dolgiļevičai, trešā – Kitijai Sunepai. 5.vieta šajā kategorijā – Robertai Borisovai. Svara kategorijā līdz 50 kg sudrabs Mikum Sīpolam.

U14 vecuma grupā spīdoša atgriešanās pēc traumas sadziedēšanas izdevās Emīlam Gerkenam (-66kg) – nekādu cerību pretiniekiem, un čempiona kauss rokā! Noteikti jāuzslavē Aleksandra Babija (-46 kg) cīņas griba – par spīti tiesnešu savdabīgajam tiesāšanas stilam, Aleksandrs nepadevās un izcīnīja bronzas godalgu. Šajā vecuma grupā sudraba medaļa arī Elizabetei Gaponei (-48kg).

U16 vecuma grupas sportisti Tomass Smoļars un Normunds Oskars Zakulis (abi – 55kg) izcīnīja attiecīgi 5. un 7. vietu.

Sacensībās piedalījās arī Iļgams Jusifovs, Renārs Raubens, Vladimirs Seļezņovs, Roberts Leizāns, Andris Adamovičs, Ričards Umbraško, Ralfs Manfelds, Andis Dolgiļevičs, Gustavs Līkansis, Kristaps Brics, Boriss Dvorņikovs un Dinija Aija Miķelsone. Liels paldies Dāvim Dūdam un Džeisonam Smoļaram, kuri godam aizstāja treneri Gati un sniedza sportistiem vērtīgus padomus cīņu laikā!