NOSLĒGUSIES 2012./2013.GADA SEZONA

Ar aizraujošiem paraugdemonstrējumiem un spraigām cīņām „Pasaules „astīšu” čempionātā” sestdien noslēdzās mūsu džudo kluba 2012./2013.gada sezona. Pasākumā piedalījās sportisti no visām kluba filiālēm – Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Zolitūdes pirmsskolas un privātā bērnudārza un sākumskolas „Vinnijs”. Ar lielu interesi gan bērni, gan vecāki vēroja G2 un G3 grupu džudistu sniegtos paraugdemonstrējumus, kas ļāva izbaudīt akrobātikas un džudo paņēmienus gan palēninājumā, gan paātrinājumā. Pēc tam visiem mazajiem džudistiem bija iespēja pārbaudīt savu veiklību cīņās „par astītēm”. Viss notika kā īstās sacensībās – netrūka ne prieka gaviļu par izcīnītām uzvarām, gan asaru par zaudētu cīņu. Pie medaļām un balvām – mugursomas ar kluba simboliku – tika pilnīgi visi sacensību dalībnieki.

Treneris Gatis uzsvēra, ka šī sezona klubam, kuram ir tikai divi gadi, bijusi ļoti saspringta un dažādiem notikumiem bagāta. Aktīvi piedaloties sacensībās gan Latvijā, gan ārvalstīs, kluba sportisti ir izcīnījuši daudzas medaļas un ieguvuši augstas vietas kopvērtējumā. Veiksmīgi noorganizēts arī otrais starptautiskais KYODAI džudo turnīrs, kurā piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Polijas un Krievijas. Nākamgad uz sacensībām apsolījuši atbraukt arī mūsu draugi no Čehijas un Nīderlandes. Mazos džudistus visu sezonu priecējusi „Samuraja Džeka bērnu līga”, un tā tiks organizēta arī nākamajā sezonā. Savukārt pieaugušajiem trenera Viļņa vadībā tika izveidota džiu-džitsu treniņu grupa, kuras veikumu ceram ieraudzīt Ziemassvētku pasākumā.

Visas sezonas garumā sportisti ir krājuši reitinga punktus – gan par nodarbību apmeklēšanu, gan piedalīšanos sacensībās un kluba rīkotajos pasākumos. U10 vecuma grupā ar ievērojamu punktu pārsvaru 1.vietu ieguva Krišjānis Cers (1698,5 punkti), 2.vietā Roberts Neilands (632 punkti), 3.vietā Roberts Leizāns (567 punkti). U12 vecuma grupā 1.vieta Mikum Sīpolam (1219,5 punkti), 2.vieta Andrim Adamovičam (1075,5 punkti), 3.vieta Gustavam Līkansim (1069 punkti). Meiteņu vidū 1.vieta Kristiānai Babijai (1722 punkti), 2.vieta Dinijai Aijai Miķelsonei (1525 punkti), 3.vieta – Elizabetei Gaponei (1390 punkti). U14 un U16 apvienotajā vecuma grupā līderis ir Normunds Oskars Zakulis (1762.5 punkti), 2.vieta Tomasam Smoļaram (1311 punkti), 3.vieta – Emīlam Gerkenam (989 punkti). Džiu-džitsu grupā 1.vieta Ingum Ozoliņam (47 punkti), 2.vieta Ērikam Bubko (37 punkti), bet 3.vieta Rolandam Neilandam (34 punkti). Visi reitinga līderi saņēma piemiņas veltes, bet pirmo vietu ieguvēji – arī kimono. Balvas saņēma arī desmit labākie mazie džudisti no Zolitūdes pirmsskolas un „Vinnija” – Alberts Šķila, Rūdolfs Sūna, Kate Vasiļjeva, brāļi Artjoms un Ņikita Afanasjevi, Jānis Daugaviņš, Edvards Ābele, Unda Zilbere, Jegors Voloho, Kristofers Caune, Aleksa Kalinka.

Pateicības rakstus par atsaucību, aktīvu darbību un ieguldījumu KYODAI kluba attīstībā treneris pasniedza vairākiem vecākiem un kluba atbalstītājiem: Aijai Kalniņai, Evijai un Olavam Ceriem, Dmitrijam Namavīram, Vilmai Jefremovai, Sandrim Paplavskim, Edgaram Umbraško, Alfredam Bricam,  Andim Līkansim, Igoram Smoļaram.

Savukārt vecāki, pateicoties Gatim, Aigaram un Vilnim par ieguldīto darbu bērnu trenēšanā un džudo prasmju attīstīšanā, dāvāja simbolisku džudo čemodāniņu, kas, ar labām domām un vēlējumiem pildīts, cerams, nesīs veiksmi gaidāmajās šīsvasaras sacensībās.

Vakarpusē izturīgākie un lietus neaizbaidītie džudisti kopā ar vecākiem pulcējās uz pikniku viesu namā „Jaunmārtiņi”, pavadot laiku sarunās un sportiskās aktivitātēs.