VEIKSMĪGI AIZVADĪTS OTRAIS STARPTAUTISKAIS KYODAI TURNĪRS

Pagājušajās brīvdienās Rīgā norisinājās jau otrais mūsu kluba organizētais starptautiskais džudo turnīrs „International KYODAI judo tournament”, kurā piedalījās 370 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Polijas. Divu dienu spraigās cīņās mūsu sportisti izcīnīja piecas zelta, sešas sudraba un septiņas bronzas godalgas, 31 kluba kopvērtējumā paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla.

Par čempioniem kļuva Roberts Neilands, Una Dolgiļeviča, Dinija Aija Miķelsone, Normunds Oskars Zakulis un Emīls Gerkens, kurš, cīnoties ar vecākiem pretiniekiem, ieguva arī sudraba medaļu. Divi sudrabi Krišjānim Ceram – gan par cīņām savā vecuma grupā, gan ar gados vecāku sportistu. Otro vietu ieguva arī Mikus Sīpols, Elizabete Gapone un Roberts Leizāns. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Roberta Borisova, Paula Elīza Cera, Kristaps Brics, Andis Dolgiļevičs, Iļgams Jusifovs, Gustavs Līkansis un Rendijs Tumšais.

Pavisam nedaudz līdz panākumiem pietrūka Leifam Girgensonam, Vladimiram Seļezņovam, Edgaram Slīpajam un Tomasam Smoļaram – viņiem 5.vieta. Savukārt 7. vieta – Aleksandram Babijam, Borisam Dvorņikovam, Ralfam Manfeldam un Salvim Kolam. Pavisam no mūsu kluba sacensībās piedalījās 38 džudisti.

Visu godalgoto vietu ieguvēji tika pie jaukām balvām – medaļām, diplomiem, lidojošajiem šķīvīšiem ar kluba simboliku, maciņiem, konfekšu kārbām un ananāsiem.

Atzinīgus vārdus par turnīra veiksmīgo norisi jau sacensību laikā izteica gan citu klubu pārstāvji, gan sportistu vecāki. Džudo tiesnesis un V.Zeļonija džudo skolas menedžeris Jurijs Šuļins īpašu pateicību velta mūsu kluba gados jaunajai tablo operatoru tehniskajai komandai: „Kluba KYODAI vadība var lepoties ar disciplinētiem, izdarīgiem un atbildīgiem audzēkņiem”. Apsveikumu atsūtījis arī mūsu draugs Adrie van Stokkem no Venrajas Nīderlandē. Viņu komanda šoreiz uz Rīgu nevarēja atbraukt, jo veic pēdējos sagatavošanās darbus savam turnīram, uz kuru jūnija sākumā kuplā skaitā dosies arī KYODAI džudisti.

Liels paldies visiem, kuri piedalījās turnīra organizēšanā, jo īpaši, protams, trenerim Gatim! Veiksmi nākamajās sacensībās!

Foto: 1. diena ; 2. diena