LATVIJAS ČEMPIONĀTS 2013

27.oktobrī Rīgas Sporta Manēžā notika Latvijas čempionāts pieaugušajiem. Jaunākie dalībnieki bija 1998.gadā dzimušie džudisti. Mūsu klubu pārstāvēja -90kg šī svara neapšaubāmais līderis Aigars un -81kg pēc traumas atgriezies ir Džeisons.

-90kg svars bija viens no prestižākajiem, jo šajā svarā piedalījās viss Latvijas jaunais un pieredzējušais džudistu sastāvs, gan arī Igauņu izlases pārstāvji Giorgijs Ladogins un Aleksandrs Marmeļuks. No Lietuvas šajā svarā bija jauniešu izlases džudists Tautvidas Ivanovas.

Izloze šajā gadījuma lielu lomu nespēlēja, jo dalībnieki šajā svarā bija 12 un agri vai vēlu favorītiem jātiekas. Pirmajā cīņā Aigars ar atzīmi ippon uzvarēja Artūru Burmeistaru, otrajā cīņā Aleksandru Marmeļuku tā pat uz ippon vērtējumu. Cīņā par iziešanu finālā ar atzīmi wazari pārspēja Gļebu Mihailovu un finālā Giorgiju Ladoginu uz atzīmi juko.

Aigaram šajās sacensībās uz tatami bija jācīnās ne tikai ar saviem pretiniekiem uz tatami, bet arī dažiem goda viesu pārstāvjiem, kuri radīja papildus spriedzi un emocijas. Taču pārliecinoši uzvarot un iegūstot 1.vietu, tribīnes apklusa, bet atbalstītaji gavilēja.

Džeisons pirmajā cīņā Igainijas džudistu uzvarēja uz atzīmi ippon. Otrajā cīņā bija nepieciešamas 3 papildlaika minūtes, lai noskaidrotu uzvarētāju. Džeisonu pievīla taktika un viņš papildlaikā saņēma brīdinājumu un zaudēja Germanam Žukovam. Uzreiz pēc šīs cīņas bija jācīnās gandarījuma turnīrā un arī tur spēka trūkuma dēļ zaudēja Filipam Mikuckim.