PASAULES DŽUDO DIENA 2013

Pasaules Džudo dienas tēma ir NEATLAIDĪBA. Atcerēsimies iepriekšējos gadus 2011 – CIEŅA, 2012 – DŽUDO PRIEKŠ VISIEM. Arī šī gada tēmai – NEATLAIDĪBA, Starptautiskās Džudo federācijas prezidents Marius Vizers mērķi un uzdevumu izvirza vienotību, lai visi cilvēki trenētos kopā.

Džudo klubs KYODAI, džudo dienu svinēja jau no tās pirmā gada un arī šo gad šie svētki būs, ik viena džudo atbalstītāja sirdī. Kopīgais svētku treniņš notiks 26.oktobrī, ZVĢ (P.Lejiņa ielā 12) džudo zālē plkst. 18.00. Aicināti tiek visi džudisti, mammas, tēti, brāļi, māsas u.c.

Lūk, IJF (SDF) prezidenta uzruna šai dienai:

Dārgais džudist,

Jau trešo gadu pēc kārtas Starptautiskā Džudo Federācija organizē un veicina Pasaules Džudo dienu, kurā visas dienas garumā visā pasaulē īpaša uzmanība tiek veltīta mūsu sporta veida vērtībām. Es zinu, ka daudzi no Jums, lai kurā valstī Jūs atrastos, organizēs īpašu pasākumu, lai atzīmētu džudo izglītojošo pusi. Īstenībā, Jūs jau tāpat ik dienu strādājat pie tā, lai veicinātu džudo neparastās vērtībās. Es esmu ļoti lepns un mēs visi varam lepoties ar to. Liels paldies Jums visiem.

Starptautiskās Džudo Federācijas un tās pārstāvniecību uzdevums ir attīstīt džudo visos sektoros, bez jebkādiem izņēmumiem un/ vai diskriminācijas. Kad skolotājs Džigoro Kano radīja džudo 1882. gadā, viņš vēlējās radīt izglītošanās veidu, un viņš to paveica. Tas ir mūsu disciplīnas pamats.

Džudo ir fundamentālas vērtības, kas attīstās dabiski katrā dojo un uz katra tatami, trenējot dažādus vingrinājumus, ko savos klubos esam apguvuši. Šīm vērtībām jāatrod pienācīgs pielietojums arī ikdienas dzīvē un ārpus tās, visā mūsu sabiedrībā.

Pagājušajā gadā šī diena bija fantastiski izdevusies. Pateicoties Jums visiem un Jūsu izdomai, mēs varējām noorganizēt lieliskus pasākumus visos piecos kontinentos. Otrās pasaules džudo dienas tēma bija “DŽUDO VISIEM”, kamēr 2011. gadā, kad šī diena tika atzīmēta pirmo reizi, tās tēma bija “CIEŅA”. 2013. gadā galvenā vadlīnija ir “NEATLAIDĪBA”. Šo svarīgo vērtību simbolizē: “Nav svarīgi cik reizes tu nokrīti, galvenais ir vienmēr atkal piecelties.”

Šogad mēs vēlētos redzēt, kā visas kategorijas trenējas kopā: vīrieši un sievietes, bērni un pieaugušie, baltās un melnās jostas, uz viena un tā paša tatami, vienā un tajā pašā laikā visā pasaulē… visi kopīgi apzinoties NEATLAIDĪBAS vērtību.

28. oktobris, Džigoro Kano dzimšanas diena, ir diena, kurā ik gadu domājam par džudo un apzināmies tā vērtības. Šī diena ir īpaša visiem judoka. Es ceru, ka visi, kas trenējas, visi klubi, nacionālās federācijas un kontinentu savienības apvienosies, lai izceltu džudo diženumu.

Patiesā cieņā par darbu, ko veicat katru dienu visos dojo visā pasaulē,

Marius L. Vizer,
SDF prezidents