VEIKSMĪGS STARTS TARTU

Ar desmit medaļām, no kurām trīs – visaugstākā kaluma, – no Tartu mājās atgriezusies Kyodai komanda. Jau par tradīciju kļuvis valsts svētku priekšvakarā doties uz Igauniju, lai sīvā konkurencē mērotos spēkiem ar kaimiņvalstu džudistiem. Šogad sacensībās piedalījās 750 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas un Baltkrievijas.

Īstu trilleri uz tatami sarīkoja Andis Dolgiļevičs un Andris Adamovičs (abi U12, -34kg), kuri, uzvarot katrs četrus pretiniekus, satikās finālcīņā. Šoreiz pārāks izrādījās Andis, bet Andrim – sudrabs! Par čempioniem kļuva arī Dinija Aija Miķelsone (U16, -44kg) un Emīls Gerkens (U14, +60kg). Otro vietu izcīnīja Paula Elīza Cera (U14, -32kg), kurai tā jau ir trešā sudraba medaļa Tartu, un Una Dolgiļeviča (U14, -48kg). Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena pirmajā sacensību dienā kāpa Kitija Sunepa (U14, -48kg), Sintija Alksnīte (U14, -44kg) un Dāvis Dūda (U18, -81 kg). Atzīstami cīņas aizvadīja arī Normunds Oskars Zakulis (U16, -60kg), Ralfs Kārlis Manfelds (U12, – 42kg) un Andrejs Namavīrs (U12, -30kg) – viņiem 5.vieta, bet Kristiānai Babijai (U14, +48kg) – 7.vieta. Sacensībās vērtīgu pieredzi ieguva arī Roberta Borisova, Elizabete Gapone, Tomass Smoļars, Kristaps Brics, Aleksandrs Babijs, Ričards Umbraško, Boriss Dvorņikovs, Krišjānis Cers. Diemžēl traumu jau pirmajā cīņā guva Gustavs Līkansis, novēlam viņam ātru atveseļošanos!

Otrā sacensību diena solīja īpašu intrigu, jo uz tatami senioru grupā bija jātiekas Dāvim Dūdam un Džeisonam Smoļaram (-81kg). Vēl viens Kyodai superfināls tomēr nenotika, un mūsu puišiem nācās cīnīties par 3.vietu. Cīņas izskaņā pārāks izrādījās Džeisons. Dāvim – 5.vieta.