LATVIJAS MEISTARSACĪKSTES U14,U16

15.martā Jelgavā – Zemgales Olimpiskajā centrā notika Latvijas meistarsacīkstes U14 (2001.-2003.dz.g.) un U16 (1999.-2000.g.dz.) džudistiem. Džudo klubu “KYODAI” pārstāvēja tikai trenerim noteiktie džudisti. Kā zināms klubā ir savi noteikumi un normatīvi, kurus izpildot var piedalīties Latvijas čempionātos.

U14 vecuma grupā mūsu klubu pārstāvēja 6 džudisti.

Svara kategorijā līdz -32kg piedalījās Inarts Tumšais. Viņš vienu cīņu uzvarēja, bet divas zaudēja un ierindojās 7.vietā.

-35kg mūsu klubu pārstāvēja divi G3 grupas audzēkņi – Andris Adamovičs un Andis Dolgiļēvičs. Andris diemžēl izstājās jau pirmajā sacensību kārtā, bet Andis uzvarēja 3 cīņas un 2 zaudēja – 7.vieta.

Kristaps Brics cīnoties ar savainojumu aizkļuva līdz pusfinālam, kur piekāpās Igaunijas džudistam. Kristapa savainojums kļuva nopietnāks un cīņā par 3.vietu bija izlemts necīnīties paliekot 5.vietā.

-46kg Aleksandrs Babijs nokļuva arī līdz pusfinālam uzvarot 3 cīņas, bet gan cīņā par iekļūšanu finālā un par bronzu nespēja uzvarēt. Tā pat kā Kristapam 5.vieta.

Pēdējo 5.vietu dabūja Gustavs Līkansis, kurš pēc ilga pārtraukuma atgriezās uz tatami un pieļaujot nelielas kļūdas cīnījās par bronzu. Uz paša izpildītā metiena Gustavu noķēra uz noturēšanu.

Vecuma grupā U16 divi zaudēti fināli un viena bronza.

Tomass Smoļars -60kg lieliski iesāka turnīru kvalificējoties finālā, bet uzvarēt pagaidām neuzvarēto liepājnieku Tomasam neizdevās. Vēl šajā pašā kategorijā 3. vietu izcīnīja Normunds Zakulis. Normunds pusfinālā zaudēja šim pašam liepājniekam, kurš kļuva par čempionu.

Tik pat labi savu ceļu līdz finālam iesāka Emīls Gerkens, divi ippon priekšsacīkstēs. Fināl cīņu sāka ar vājiem uzbrukumiem, ko izmantoja pretinieks.