TRĪS SACENSĪBAS VIENĀ NEDĒĻAS NOGALĒ

Notikumiem bagātu nedēļas nogali aizvadījuši mūsu kluba sportisti un treneri, jo vienlaikus notika trīs dažādas sacensības: Aigars Mīlenbergs cīnījās Eiropas čempionātā Monpeljē (Francijā), Džeisons Smoļars un Dāvis Dūda mērojās spēkiem Rīgas pilsētas starptautiskajā kausā, bet 32 džudisti pārstāvēja Kyodai starptautiskajā turnīrā „Saldais džudo”.

Diemžēl Aigaram čempionāts beidzās jau pēc pirmās cīņas, kurā ar diviem šido pret vienu šido nācās atzīt Vācijas pārstāvja Marka Odentala pārākumu.

Daudz priecīgākas ziņas treneris Gatis, kurš bija kopā ar brāli Francijā, svētdien saņēma no Rīgas. Galvaspilsētas starptautiskā kausa pirmajā posmā finālā tikās abi mūsējie: Džeisons un Dāvis. Svara kategorijā līdz 81 kilogramam abi bija izcīnījuši pa trim uzvarām un nodrošinājuši klubam divas augstākā kaluma medaļas. Finālcīņā pārāks bija Dāvis, pirmo reizi šāda līmeņa sacensībās uzvarot vecāko un pieredzējušāko Džeisonu. Pavisam sacensībās piedalījās 14 džudo klubi no Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas. Neskatoties uz to, ka turnīrā Kyodai pārstāvēja tikai divi sportisti, kopvērtējumā esam 3.vietā!

Skaitliski daudz lielāka komanda sestdien un svētdien devās uz Saldu, kur jau piekto reizi notika starptautiskais džudo turnīrs „Saldais džudo”, kurš šogad pulcēja 530 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Divu dienu laikā mūsu džudisti izcīnīja 19 medaļas (5 zelta, 9 sudraba un 5 bronzas), 26 klubu kopvērtējumā ierindojoties augstajā 5.vietā. Lielisku sniegumu demonstrēja mūsu meitenes, medaļas – gandrīz visām! Par čempionēm kļuva Kristiāna Babija (U13, +52kg), Una Dolgiļeviča (U13, -48kg) un Dinija Aija Miķelsone (U16, -48kg). Sudraba medaļas izcīnīja Sintija Alksnīte (U16, -48kg), Amēlija Baranovska (U10, -27kg) un Paula Elīza Cera (U13, -36kg). Bronza Robertai Borisovai (U13, +52kg). Priecēja arī puiši. Pirmo vietu, no rīta iejūtoties trenera statusā, izcīnīja Emīls Gerkens (U16, -73kg), kā arī Gustavs Zuģickis (U9, -22kg). Tikai finālā saviem pretiniekiem piekāpās un sudraba medaļas ieguva Aleksandrs Babijs (U14, -46kg), Andis Dolgiļevičs (U14, -35kg), Rūdis Janovs (U9, -26kg), Roberts Leizāns (U10, -24kg), Tomass Manfelds (U8, -27kg) un Vladimirs Seļezņovs (U10, -30kg). Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Andrejs Namavīrs (U14, -32kg), Renārs Raubens (U10, -33kg), Alberts Šķila (U9, -28kg) un Roberts Vanags (U10, -40kg). Piekto vietu šajā turnīrā ieguva Iļgams Jusifovs (U10, -28kg) un Rūdolfs Sūna (U9, -28kg), septīto – Artūrs Kondratenko (U9, -30kg) un Ričards Umbraško (U14, -35kg). Sacensībās piedalījās un vērtīgu pieredzi pirms starptautiskā Kyodai turnīra ieguva Andris Adamovičs,Patrīcija Bobrova, Ralfs Baltiņš, Kristaps Brics, Krišjānis Cers, Leifs Jirgensons, Ralfs Manfelds, Roberts Neilands un Inarts Tumšais.

Noteikti jāuzslavē gan Emīls, gan – jo īpaši – Andris, kurš ļoti nopietni izturējās pret saviem trenera pienākumiem un kopā ar palīgiem Ralfu un Paulu, cik nu iespējams, sniedza savu padomu kluba jaunākajiem biedriem cīņu laikā!