NOSLĒDZAM 2013./2014. GADA SEZONU

Ar spraigām komandu cīņām „par astītēm” un reitinga līderu sveikšanu sestdien noslēdzās džudo kluba KYODAI trešā sezona. Treneris Gatis uzsvēra, ka tā bijusi spraiga un panākumiem bagāta, bet jo īpaši svarīgi – nule kā sekmīgi aizvadīts pašu rīkotais starptautiskais džudo turnīrs, par kuru saņemts daudz pozitīvu atsauksmju gan no Latvijas džudo klubiem, gan no ārzemju viesiem.

Noslēguma pasākumā piedalījās vairāk nekā 100 bērnu no visām kluba filiālēm: Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Zolitūdes pirmsskolas un privātās pirmsskolas un sākumskolas „Vinnijs”. Visi tika sadalīti astoņās komandās, un cīņas notika patiesi karstā atmosfērā. Pirmās vietas ieguvējus nācās noskaidrot papildus cīņā, un zaudētāji aiz pārdzīvojuma nobirdināja pat kādu asaru. Sacensību dalībnieki tika pie medaļām un vasarai īsti piemērotas balvas – sporta ūdens pudeles ar kluba logo.

Šīs sezonas jaunums mūsu klubā bija „Mēneša džudista” noteikšana. To sportistu, kurš visvairāk pelnījis saņemt šo titulu, izvēlējās treneri, izvērtējot gan panākumus sacensībās, gan attieksmi treniņos, gan džudo etiķetes ievērošanu. Gada laikā šo atzinību saņēma Rūdolfs Sūna, Mikus Sīpols, Inarts Tumšais, Krišjānis Cers, Džeisons Smoļars, Una Dolgiļeviča, Andrejs Namavīrs, Andris Adamovičs un Emīls Gerkens. Noslēguma pasākumā ikvienam bija iespēja balsot par šiem sportistiem, lai noskaidrotu „Gada džudistu”. Visvairāk balsu ieguva Una! Apsveicam!!!

Protams, visvairāk tika gaidīta sezonas reitinga paziņošana. Intriga bija ļoti liela, un izrādījās, ka viena uzvarēta vai zaudēta cīņa sacensībās, kāds izlaists baseina apmeklējums vai treniņš var maksāt ļoti daudz. „Visskaistākajā” – meiteņu reitingā – l.vietu ieguva Una Dolgiļeviča (2215,5 punkti), 2.vieta Kristiānai Babijai (1805,5 punkti), 3.vieta Paulai Elīzai Cerai (1319,5 punkti). Apvienotajā U16-U21 vecuma grupā ar absolūti lielāko punktu skaitu visā klubā – 2693 – līderis ir Emīls Gerkens. Aiz viņa ar 1380 punktiem seko Normunds Oskars Zakulis, bet trešais – Tomass Smoļars (1040 punktu). U14 vecuma grupā ļoti pārliecinoši uzvarēja Andis Dolgiļevičs (1936 punkti), taču otro un trešo vietu šķīra vien nieka trīs punkti. Sudrabs Andrim Adamovičam (1227 punkti), bronza Aleksandram Babijam (1224 punkti). Kaut gan U12 vecuma grupā ir vismazākais dalībnieku skaits, tikai lieliski aizvadītais KYODAI turnīrs ļāva uz 1.vietu pacelties Inartam Tumšajam (1074 punkti), 2.vietā Kristofers Gerkens (965,5 punkti), 3.vietā ar 845 punktiem Patriks Krūmiņš. U10 vecuma grupā uzvarētājs ir Krišjānis Cers (1746,5 punkti), otrais – Gustavs Zuģickis (1215 punktu), bet par tiesībām uzkāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena līdz pat pēdējam brīdim cīnījās veseli septiņi sportisti. Veiksme uzsmaidīja Rūdim Janovam (1152,5 punkti). Jāuzsver, ka Emīls un Krišjānis par sezonas uzvarētājiem kļūst otro reizi. Visi godalgoto vietu ieguvēji saņēma skaistus dekoratīvus šķīvjus ar savu vārdu un kluba logo, bet reitinga čempioni – arī „Fighting Films” kimono.

Paldies treneru komandai par sezonas laikā ieguldīto darbu teica vecāki, savukārt treneri pateicās kluba draugiem par atbalstu. Īpašas piemiņas veltes saņēma Aija Kalniņa, Dmitrijs Namavīrs, Izīda Gerkena, Andis Līkansis, Ceru ģimene, Bricu ģimene, Jusifovu ģimene, Manfeldu ģimene, Tīna Borisova, Dmitrijs Geraskins, Sandris Paplavskis, Sergejs Kuļikovs, Ķekavas Avots, Iļģuciema Kvass, Ekspo Birojs, Atis Blinde. Paldies arī Ziemeļvalstu ģimnāzijai.

Kaut gan sezona ir tikko noslēgusies, ilgi atpūsties nebūs ļauts, jo ar sacensībām Nīderlandē 14.-15.jūnijā starts tiks dots jaunai, 2014./2015.gada sezonai. Veiksmi!