PIRMĀS MEDAĻAS ŠO RUDEN

Pagājušās nedēļas nogalē mūsu kluba sportisti piedalījās divos starptautiskos un nozīmīgos turnīros, katrā izcīnot pa medaļai.

19 džudistu no U14, U17 un U20 vecuma grupas devās uz Varšavu, lai piedalītos vienā no spēcīgākajiem jaunatnes džudo turnīriem Eiropā – Warsaw Judo Open, kurš Polijas galvaspilsētā notika jau 16.reizi. Savukārt viens no mūsu kluba treneriem – Aigars Mīlenbergs – pārliecinoši startēja Eiropas atklātajā turnīrā Tallinā (Europen Open Tallin 2014).

Kaut gan uz Varšavu devās līdz šim kluba vēsturē lielākais džudistu skaits, pārspēt iepriekš izcīnīto medaļu guvumu neizdevās. Vienīgais, kas kāpa uz goda pjedestāla, bija Dāvis Dūda (U20, – 81kg), kurš saspringtā un, līdzjutējuprāt, neviennozīmīgi notiesātā cīņā finālā piekāpās Krievijas pārstāvim Temurbekam Nuralijevam. Dāvja sudrabs ļāva KYODAI vairāk nekā 300 džudo klubu vidū ierindoties dalītajā 27.vietā. No pārējiem mūsu sportistiem vistuvāk augstam rezultātam nonāca Normunds Oskars Zakulis (U17, – 66kg), kurš sacensību gaitā guva trīs uzvaras. Pa divām uzvarētām cīņām Anda Dolgiļeviča (U14, -38kg), Unas Dolgiļevičas (U14, -52kg) un Elizabetes Gapones (U17, -52kg) kontā. Viena uzvara arī Kristapam Bricam (U14, – 42kg), Andrejam Namavīram (U14, -34kg), Mikum Sīpolam (U14, – 55kg), Džeisonam Smoļaram (U20, -81kg) un Tomasam Smoļaram (U17, -66kg). Ap 1200 sacensību dalībnieku vidū bija arī Andris Adamovičš, Aleksandrs Babijs, Paula Elīza Cera, Boriss Dvorņikovs, Emīls Gerkens, Gustavs Līkansis, Ralfs Manfelds, Dinija Miķelsone un Ričards Umbraško. Sacensību laikā svarīga bija ne tikai pieredze cīņās uz tatami. Īpašas bija arī trenera Gata un bērnu sarunas pēc sacensībām, kurās gūtas vērtīgas atziņas par kluba kopīgas sajūtu un savējo atbalstu turnīra laikā.

Svētdien īkšķi tika turēti arī par Aigaru, kurš Tallinā startēja Eiropas atklātajā džudo turnīrā. Šīs ir svarīgas sacensības, jo tajās iegūtie punkti tiek ņemti vērā atlases reitingā olimpiskajām spēlēm Riodeženeiro 2016.gadā. Savā apakšgrupā Aigars uzvarēja Baltkrievijas sportistu Igoru Žukovu (ippon) un Vasifu Šarbatli (ippon) no Azerbaidžānas, bet ceturtdaļfinālā piekapās Nīderlandes pārstāvim Mihailam Korrelam (yuko, waza-ari), kurš sacensībās arī ieguva 3.vietu. Gandarījuma cīņās mūsu treneris uzvarējaSamuli Vittonenu (yuko, waza-ari) no Somijas, bet cīņā par bronzas godalgu guva tīru uzvaru pār Azerbaidžānas sportistu Raminu Gurbanovu. Jāpiebilst, ka tieši šim sportistam pirms pieciem gadiem cīņā par 3.vietu Aigars piekāpās turnīrā Varšavā, tādēļ šī uzvara ir dubultsalda.  Tallinas tatami Aigaram ir veiksmīgs, jo arī iepriekšējā European Open turnīra medaļa – sudrabs – tika izcīnīta pagājušajā gadā Tallinas turnīrā. Pēc gūtā panākuma Aigars labprāt dalījās savos iespaidos ar kluba džudistiem, demonstrējot metienu, ar kuru izcīnīta bronza, kā arī uzsverot, ka ļoti liela nozīme, lai uzvarētu, ir cīņas prasmes daudzveidībai. Tāpat ļoti svarīgs bijis Latvijas līdzjutēju atbalsts, tēta un mammas klātbūtne sacensībās, jo tas devis papildus vēlmi nostartēt pēc iespējas labāk.

Apsveicam mūsu medaļniekus un vēlam veiksmi nākamajās sacensībās, kas būs jau šajā nedēļas nogalē!