KYODAI KOMANDAI BRONZA „ZELTA RUDENS” SACENSĪBĀS

Divas dienas Ādažos norisinājās gadskārtējās džudo sacensības bērniem un jauniešiem – „Zelta rudens”, kurā piedalījās arī džudo kluba „KYODAI” komanda. Turnīrs, kas notika jau sesto reizi, pulcēja 540 sportistu no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. 29 klubu konkurencē „KYODAI” izcīnīja 3.vietu. Ieskaitot meiteņu startu Latvijas meistarsacīkstēs, kas arī notika šā turnīra ietvaros, mūsu sportisti izcīnīja 8 zelta, 5 sudraba un 7 bronzas medaļas.

Pirmajā dienā veiksmīgi startēja mūsu puiši U16 vecuma grupā. Viens zaudējums četrās cīņās tomēr neliedza zelta medaļu izcīnīt Emīlam Gerkenam (-81kg; kategorijā 6 sportisti). Savukārt Normundam Oskaram Zakulim šāds pat rezultāts atnesa sudrabu (-66kg; 10 sportistu). Šajā pašā svara kategorijā Tomasam Smoļaram 5.vieta (1 uzvara, 2 zaudējumi). Līdzīgs sniegums, bet bronzas godalga Rinaldam Šenvaldam (-46kg; 4 sportisti).

Jau lielāka konkurence bija U14 vecuma grupas zēniem, kur mūsu klubu pārstāvēja Andis Dolgilevičs, Andrejs Namavīrs, Ričards Umbraško (-35kg; 8 sportisti), Andris Adamovičs (-38kg; 15 sportistu), Kristaps Brics (-42kg; 18 sportistu), Boriss Dvorņikovs, Ralfs Manfelds (-46kg; 16 sportistu), Aleksandrs Babijs (-50kg; 11 sportistu), Gustavs Līkansis, Mikus Sīpols un Edgars Slīpais (-60kg; 7 sportisti).

Visveiksmīgāk cīņas aizvadīja Andis. Uzvarot trīs pretiniekus, viņš izcīnīja zelta medaļu. No četrām cīņām uzvarot divas, bronzas medaļu izcīnīja Mikus. Ričardam un Andrejam pa vienai uzvarai, diviem zaudējumiem, un abiem 5.vieta. Piektais ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem arī Aleksandrs. Viena uzvara Ralfam un Kristapam, taču turpmākās cīņas neveiksmīgas. Pretinieku pārākumu jau pirmajā kārtā nācās atzīt Andrim un Borisam. Zaudējumus visās cīņās piedzīvoja arī Gustavs un Edgars.

Svētdien uz tatami kāpa „KYODAI” jaunākā paaudze U10 vecuma grupā, kā arī vēlreiz savu meistarību apliecināja meitenes. Piecas cīņas, piecas uzvaras un zelts rokā Robertam Neilandam (-22kg; 7 sportisti). Kaut arī piedzīvots viens zaudējums, pārliecinošas nākamās divas cīņas augstākā kaluma godalgu ļāva nopelnīt Leifam Girgensonam (-46kg; 4 sportisti). Divās kategorijās: -24kg (15 sportistu) un – 26kg (26 sportisti) sagaidījām arī „KYODAI” dueli, bet diemžēl nevis finālā, bet par 3.vietu. Cīņas apliecināja, ka pieredzei ir liela nozīme, ļaujot bronzu izcīnīt vecākajiem: Roberts Leizāns (4 uzvaras, 1 zaudējums) pārspēja Gustavu Zuģicki (1 uzvara, 2 zaudējumi), bet Krišjānis Cers (3 uzvaras, 1 zaudējums) bija pārāks par Rūdi Janovu (3 uzvaras, 2 zaudējumi). Divas uzvaras sacensībās izcīnīja Rūdolfs Sūna (-29kg; 39 sportisti), pa vienai Renārs Raubens (-35kg; 20 sportistu) un Vladimirs Seļezņovs (-32kg; 22 sportisti).

Atkal priecēja mūsu meitenes. Kaut gan konkurence nebija liela, ir jāspēj uzvarēt arī viena pretiniece. Zelta medaļa Unai Dolgiļevičai (-52kg; 2 sportistes) un Kristiānai Babijai (+52kg; 3 sportistes), bet sudrabs Paulai Elīzai Cerai (-36kg; 3 sportistes). Visvairāk – četras cīņas bija mūsu jaunākajai dalībniecei Amēlijai Baranovskai (-29kg; 7 sportistes), un divas uzvaras ļāva izcīnīt bronzas godalgu. Trešā vieta arī Robertai Borisovai (+52kg).

Kā pēdējie uz tatami kāpa U12 vecuma grupas puiši. Vienīgais mūsu kluba pārstāvis Inarts Tumšais (-35kg) izcīnīja 3 uzvaras, piedzīvoja divus zaudējumus un 27 dalībnieku konkurencē ierindojās 5.vietā.