KYODAI MEITENES IZCĪNA SUDRABU LATVIJAS MEISTARSACĪKSTĒS

Izcīnot divas zelta, trīs sudraba un vienu bronzas godalgu, KYODAI meiteņu izlase kopvērtējumā ierindojusies augstajā 2.vietā Ādažos notikušajās Latvijas meistarsacīkstēs U14 un U16 vecuma grupā. Jaunajām džudistēm šis ir gada nozīmīgākais turnīrs Latvijā, un mūsu klubu tajā pārstāvēja Elizabete Gapone (U16), Sintija Alksnīte, Kristiāna Babija, Roberta Borisova, Paula Elīza Cera un Una Dolgiļeviča (visas U14).
Pirmās uz tatami devās Kristiāna un Roberta (-57kg, kategorijā 3 sportistes). Savstarpējā cīņā pārāka bija Kristiāna, un šī uzvara viņai ļāva pakāpties uz goda pjedestāla 2.pakāpiena, savukārt Robertai 3.vieta. Sīvi ar savām senajām pretiniecēm spēkiem mērojās Paula (-36kg, kategorijā 7 sportistes). Izcīnot trīs uzvaras, izšķirošajai cīņai finālā nedaudz pietrūka spēka, tādēļ – sudrabs. Kategorijā līdz 52 kilogramiem (5 sportistes) visu savā starpā nokārtoja Una un Sintija. Abas satikās jau pirmajā cīņā, un pārāka bija Una, kura neatstāja nekādas cerības arī visām pārējām pretiniecēm. Līdzīgi panākumi arī Sintijai, turklāt viņai pieder rekords visātrāk gūtajā uzvarā – 4 sekundēs!!! Rezultātā – Unai zelts, Sintijai sudrabs.
U16 vecuma grupā vienīgajai mūsu pārstāvei Elizabetei (-52kg) pretī stājās tikai viena sportiste, un lai noskaidrotu čempioni, bija nepieciešamas trīs cīņas. Ar rezultātu 2:1 uzvarēja mūsu Elizabete.
Pavisam Latvijas meistarsacīkstēs meitenēm piedalījās 17 klubu džudistes: 37 sportistes U14 vecuma grupā un 11 sportistes U16 vecuma grupā.