U16 AR BRONZU DABITĒ LATVIJAS KAUSĀ KOMANDĀM

Pagājušajā nedēļā Rīgā notika gadskārtējais Latvijas kauss komandu cīņās, kurā pirmo reizi piedalījās arī „KYODAI” sportisti no U14 un U16 vecuma grupas. Veiksmīgs pirmais starts šajās sacensībās izdevās Emīlam Gerkenam, Tomasam Smoļaram, Normundam Oskaram Zakulim un Rinaldam Šēnvaldam, kuri kopā ar džudo kluba „MAKKABI” sportistiem izcīnīja trešo vietu septiņu komandu konkurencē. Pirmajā kārtā ar rezultātu 3:4 tika atzīts džudo kluba „LIDO” pārākums, bet pēc tam ar rezultātu 4:3 uzvarēta V.Zeļonija džudo skolas II komanda. Cīņās par trešo vietu mūsējie bija pārāki par Ādažu BJSS džudistiem – 4:3. Trīs uzvaras Emīla kontā, pa divām – Tomasam un Normundam.

Diemžēl pirmscīņu mandrāža izrādījās spēcīgāka par mūsu U14 komandu, kas turnīrā spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru (Andis Dolgiļevičs). Jau pirmajā kārtā pretim mūsējiem (Andis Dolgiļevičs, Kristaps Brics, Andris Adamovičs, Ralfs Manfelds, Aleksandrs Babijs, Gustavs Līkansis) uz tatami stājās nākamie šo sacensību uzvarētāji – V.Zeļonija džudo skolas I komanda, graujot savus pretiniekus vienu pēc otra. Arī Ādažu BJSS komanda, kurā startēja četru dažādu klubu sportisti, spēkos izrādījās krietni vien pārāka par mūsējiem.

„KYODAI” komandā bija arī Ričards Umbraško, Mikus Sīpols, Boriss Dvorņikovs, taču viņi uz cīņām neizgāja, savukārt „MAKKABI” šoreiz pārstāvēja Andrejs Namavīrs un Edgars Slīpais.