NOVEMBRIS – SACENSĪBU MĒNESIS!

Šis mēnesis džudo kluba „KYODAI” sportistiem un treneriem ir ļoti saspringts, jo katru nedēļas nogali jāpiedalās sacensībās gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs.

Novembra sākumā kluba izlase devās uz Jelgavu, lai piedalītos Rīgas Brīvostas balvu izcīņas 5.posmā U14 un U16 vecuma grupām. No deviņiem mūsējiem medaļas izcīnīja seši, īpaši jāuzslavē Andis Dolgiļevičs (U14, -35kg), kurš uzvarēja otrajā posmā pēc kārtas. Sudraba godalgas ieguva Emīls Gerkens (U16, -81kg) un Tomass Smoļars (U16, -66kg), bet bronzas – Aleksandrs Babijs (U14, -50kg), Mikus Sīpols (U14, -60kg) un Normunds Oskars Zakulis (U16, -66kg). Ričardam Umbraško (U14, -35kg) 5.vieta, bet Andrejs Namavīrs (U14, -35kg) ierindojās 7.pozīcijā. Sacensībās piedalījās arī Rinalds Šēnvalds (U16, -46kg). Pirms pēdējā Rīgas Brīvostas balvas posma, kas notiks 20.-21.decembrī Alūksnē, U16 grupas kopvērtējumā 2.vietā ir Emīls, kurš no līdera atpaliek par 3 punktiem. Normunds ir devītais, bet Tomass – 22. Savukārt jaunākajā grupā visaugstāk no mūsējiem ir Andis (9.vieta). Labāko 20-niekā arī Aleksandrs (15.).

8.novembrī mūsu kluba džudisti pirmo reizi piedalījās starptautiskās sacensībās Biržos (Lietuva), izcīnot trīs zelta medaļas. Turnīrā, kurš norisinājās jau 35.reizi, startēja ap 250 sportistu no Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un Krievijas. Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Andis Dolgiļevičs (U13, -37kg), Mikus Sīpols (U13, -60kg) un Emīls Gerkens (U18, -81kg). Jāpiebilst, ka Emīls saņēma arī turnīra organizētāju balvu kā jaunākais uzvarētājs savā vecuma grupā. Savukārt treneris Gatis tika īpaši sveikts kā Biržu džudo kluba labākais Latvijas draugs! Sacensībās piedalījās arī Normunds Oskars Zakulis (U18, -66kg) – 5.vieta, kā arī Tomass Smoļars (U18, -66kg) un Andrejs Namavīrs (U13, -34kg) – abi septītie.

Kamēr lielie cīnījās Lietuvā, savus spēkus uz tatami pārbaudīja arī mūsu kluba jaunākie džudisti, startējot sacensībās Carnikavā. „Atklātais paklājs” ir turnīrs, kurā piedalās tikai sportisti ar baltajām vai balti-dzeltenajām jostām, gūstot vērtīgu pieredzi. „KYODAI” šajās sacensībās trenera Aigara uzraudzībā pārstāvēja 19 bērnu, un daudziem šīs bija pirmās sacensības. U10 (2005.gadā dzimušie) vecuma grupā 1.vietu ieguva Roberts Balcers un Rendijs Tumšais, 2.vietu – Roberts Molčanovs, bet 3.vietu – Viktors Vasiļjevs. U9 (2006.gada dzimušie) vecuma grupā mums divi zelti – Antrai Mužicai un Gustavam Zuģickim. Sudraba medaļa Amēlijai Baranovskai, bet bronza – Patrīcijai Bobrovai, Artūram Kondratenko, Arnim Lapsam un Albertam Šķilam. Piedalījās: Dāvis Jānis Lācis. Cīņas sparā neatpalika arī paši mazākie (U8, 2007.dzimšanas gads). Pirmās sacensības un pirmais zelts Evelīnai Filatovai, sudrabs Undai Zilberei, Tomasam Manfeldam un Romānam Sakovskim. 3.vieta Eduardam Ābelem un Rodrigo Ābelem, bet 4.- Arsenijam Marčenko. Apsveicam visus sacensību dalībniekus un vēlam veiksmi nākamajos startos!

Bet – novembris ir tikai pusē, un priekšā vēl vairāki nozīmīgi turnīri. Jau piektdien uz Tartu (Igaunija) dodas plaša kluba komanda – 21 – sportists, lai piedalītos K. Keeraku Childrens Judo Day”, kas norisināsies jau 40.reizi un vienmēr pulcē lielu dalībnieku skaitu no Baltijas jūras reģiona valstīm. Savukārt 22.novembrī Rīgā notiks starptautiskais turnīrs „Latvia Open 2014”, kurā mūsu klubu pārstāvēs Aigars Mīlenbergs, Džeisons Smoļars, Dāvis Dūda, Normunds Oskars Zakulis un Dinija Aija Miķelsone. Turēsim īkšķus!