VALSTS SVĒTKUS SAGAIDĀM AR SEPTIŅĀM MEDAĻĀM

„KYODAI” komanda neilgi pirms valsts svētkiem devās uz starptautisku džudo turnīru Igaunijas pilsētā Tartu, mājās atvedot septiņas medaļas. „K. Keeraku Childrens Judo Day” Tartu notika jau 40.reizi, pulcējot 650 dalībnieku no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas.

Pavisam priecīgā noskaņojumā Latvijas dzimšanas dienu varēs sagaidīt Andis Dolgiļevičs (U14, -34kg), kurš, uzvarot četras cīņas, ieguva zelta godalgu. Mērojoties spēkiem ar gados vecākiem pretiniekiem, augsto 2.vietu izcīnīja Emīls Gerkens (U18, -81kg), šajā vecuma grupā sudrabs arī Dinijai Aijai Miķelsonei (U18, -52kg). U16 vecuma grupā atzīstami startēja abi mūsējie – Normundam Oskaram Zakulim (-66kg) sudrabs, Tomasam Smoļaram (-66kg) – bronza.

Ne tik veiksmīgi kā ierasti sacensības aizvadīja mūsu U14 vecuma grupas meitenes. Sintijai Alksnītei (+48kg) zaudēta cīņa sacensību izskaņā liedza iegūt bronzas medaļu un nācās samierināties ar 5.vietu. Tikai pa vienai uzvarai izcīnīja Kristiāna Babija (+48kg) un Paula Elīza Cera (-36kg), attiecīgi ieņemot septīto un ceturto vietu. Labāk veicās Unai Dolgiļevičai (-52kg), kura šoreiz startēja U16 vecuma grupā un ieguva 3.vietu. Arī Sintija (-52kg) un Kristiāna (-57kg) kāpa uz tatami otru reizi, bet vecākās pretinieces bija pārākas par mūsējām.

Visvairāk – deviņi sportisti – mūsu klubu pārstāvēja U14 vecuma grupā, bet vienīgo medaļu izcīnīja Andis. Nākamais augstākais sasniegums – 5.vieta Gustavam Līkansim (-60kg). Divas uzvarētas cīņas Ralfam Manfeldam (-46kg), pa vienai Andrim Adamovičam (-38kg) un Aleksandram Babijam (-50kg). Sacensībās piedalījās Boriss Dvorņikovs, Andrejs Namavīrs, Mikus Sīpols un Ričards Umbraško.

Atšķirīgi panākumi arī pašiem jaunākajiem „KYODAI” džudistiem. Zaudēta pirmā cīņa tomēr nebija šķērslis bronzas medaļu izcīnīt Krišjānim Ceram (-27kg), savukārt Vladimirs Seļezņovs (-30kg) palika vienu solīti no pjedestāla – piektais. Noteikti jāuzslavē Tomass Manfelds (-27kg), kuram nācās cīnīties arī ar divus gadus vecākiem sāncenšiem. Rezultātā – septītā vieta! Diemžēl zaudējums pirmajā kārtā un arī pretinieku vājais sniegums no dalības gandarījuma turnīrā izslēdza Rūdi Janovu un Renāru Raubenu, taču nenoliedzami ir gūta vērtīga starptautisko sacensību pieredze.