JELGAVAS TURNĪRA SECINĀJUMS: TRENĒTIES, TRENĒTIES UN VĒLREIZ TRENĒTIES!

Sešas medaļas, no tām vienu zelta, divas sudraba un trīs bronzas, izcīnījis džudo klubs „KYODAI” Jelgavā notikušajā starptautiskajā džudo turnīrā „Džudo olimpiskās cerības”. Kaut gan sacensībās nebija pārāk liels dalībnieku skaits – tikai 224 – sīvu konkurenci pašmāju sportistiem izrādīja džudisti no Baltkrievijas, Igaunijas un Krievijas. „KYODAI” 19 dalībnieku lielo komandu šajā turnīrā vadīja treneris Vilnis.
Visveiksmīgāk no mūsējiem startēja Rūdis Janovs (U10, -29kg, 14 dalībnieku), uzvarot visas četras cīņas un izcīnot klubam vienīgo augstākā kaluma godalgu. Šajā pašā svara kategorijā piedalījās vēl divi mūsējie – Rūdolfs Sūna, kurš cīņās piekāpās tikai Rūdim un izcīnīja 3.vietu, kā arī Tomass Manfelds, kurš traumas dēļ no sacensībām izstājās pēc pirmās zaudētās cīņas. Piekto vietu turnīrā ieguva Alberts Šķila (-32kg, 9 dalībnieki), uzvarot divas cīņas un piedzīvojot arī divus zaudējumus. Divi zaudējumi, bet vērtīga pieredze – Eduardam Ābelem (-26kg, 14 dalībnieku).
Viens sudrabs un viena bronza – tāds ir U12 vecuma grupas sportistu guvums šajās sacensībās. Pirmā vieta no tvēriena izslīdēja Robertam Leizānam (-24kg, 2 dalībnieki), jo trīs cīņās pretinieks divas reizes izrādījās spēcīgāks par Robertu. Piecās cīņās gūtās divas uzvaras bronzu atnesa Leifam Jirgensonam (-46kg, 5 dalībnieki). Pēc pārejas jaunā svara kategorijā uz ierastā goda pjedestāla šoreiz nestājās Krišjānis Cers (-30kg, 15 dalībnieku), tomēr divi zaudējumi un divas uzvaras ļāva viņam ierindoties 7.vietā. Pa vienai uzvarai sacensībās izdevās izcīnīt Vladimiram Seļezņovam (-32kg, 7 dalībnieki) un Gļebam Stupānam (-35kg, 15 dalībnieki), tomēr turpmākie divi zaudējumi abiem liedza pretendēt uz augstāku rezultātu. Diemžēl visas zaudētas cīņas šoreiz Robertam Neilandam (-22kg, 2 dalībnieki), Markusam Stupānam un Iļgamam Jusifovam (abi -32kg, 7 dalībnieki), Renāram Raubenam (-38kg, 10 dalībnieku) un Robertam Balceram (-42kg, 8 dalībnieki).
U14 vecuma grupā „KYODAI” pārstāvēja vien četri dalībnieki, un divas iegūtās medaļas var uzskatīt par samērā labu sniegumu. Kristaps Brics (-42kg, 10 dalībnieku), izcīnot trīs uzvaras, „paklupa” vien finālā, cīnoties ar savu jau ierasti „neērto” pretinieku Ņikitu Golubu („Lido”). Savukārt bronzu ar divām uzvarām un vienu zaudējumu ieguva Ralfs Manfelds (-46kg, 12 dalībnieki). Ralfa „pāridarītājs” Oļegs Maistruks no Ulbrokas sporta skolas kļuva par šīs kategorijas uzvarētāju. Jauna svara kategorija, divas uzvaras, divi zaudējumi un rezultātā 5.vieta Inartam Tumšajam (-38kg, 14 dalībnieku). Diemžēl jau pirmajā kārtā piedzīvotais zaudējums cīņas liedza turpināt Andrejam Namavīram (-35kg, 11 dalībnieku).
Trenera Viļņa vārdiem sakot, pat salīdzinoši pieredzējuši jaunie sportisti ne vienmēr spēj cīņas karstumā pareizi un kompleksi pielietot visus treniņos apgūtos paņēmienus, un, lai sasniegtu labus rezultātus, visiem ir vēl un vēl jāstrādā pie fiziskās sagatavotības un tehnikas.
Apsveicam medaļniekus un visiem jaunajiem sportistiem novēlam sekmīgus turpmākos treniņus un startus pavasara sezonas sacensībās!