LABS SNIEGUMS ”RĪGAS KAUSA” PIRMAJĀ POSMĀ

Lai veicinātu džudo popularitāti Rīgā un noskaidrotu labākos džudistus mūsu galvaspilsētā, Latvijas džudo federācija jau vairākus gadus rīko „Rīgas pilsētas starptautisko kausu džudo cīņā”. Tajā piedalās sportisti no 16 gadu vecuma ar kvalifikāciju ne zemāku par 5.KYU (dzeltenā josta) un ne augstāku par 1.KYU (brūnā josta).

Šā gada pirmā posma sacensības notika svētdien, un ar labiem panākumiem tajās startēja „KYODAI” sportisti. Visveiksmīgākais cīņās bija Džeisons Smoļars (-90kg), kurš, uzvarot četrus pretiniekus, ieguva 1.vietu. Džeisons visas cīņas aizvadīja pārliecinoši, gūstot ātru uzvaru ar „ippon”.

Sudraba medaļa Normundam Oskaram Zakulim (-66kg). Savā apakšgrupā Normunds piekāpās tikai baltkrievu sportistam Dzianim Ivanovam. Abi sportisti vēlreiz satikās finālcīņā, un arī šoreiz pārāks bija viesis.

Piekto vietu svara kategorijā līdz 73 kg ar vienu uzvarētu un divām zaudētām cīņām ieguva Tomass Smoļars. Diemžēl traumas dēļ sacensību pirmo posmu nācās izlaist vienam no Latvijas izlases spēcīgākajiem sportistiem Dāvim Dūdam (-81kg), kurš šajā turnīrā pārliecinoši uzvarēja pagājušajā gadā.

Pavisam sacensībās piedalījās 36 džudisti, pārstāvot 12 klubus no Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas. Niecīgais dalībnieku skaits jau raisījis diskusijas sociālajos tīklos par to, ka organizatoriem ir jāpieliek liekākas pūles, lai motivētu vairāk sportistu piedalīties šajās sacensībās. Jāuzsver, ka turnīrs dod iespēju sportistiem paaugstināt savu kvalifikāciju. Atbilstoši nolikumam, lai to izdarītu, ir jāizcīna astoņas uzvaras pār dažādiem pretiniekiem ar tādu pašu vai augstāku KYU.