SPĒCĪGAJĀ VARŠAVAS TURNĪRĀ TRĪS MEDAĻAS

Sestdien un svētdien Polijas galvaspilsētā Varšavā norisinājās jau 17. starptautiskais džudo turnīrs jauniešiem un junioriem “Warsaw Judo Open”, kurā piedalījās arī 11 “KYODAI” džudisti, izcīnot vienu sudraba un divas bronzas medaļas. Tas ir lielākais godalgu skaits, ko līdz šim ieguvuši mūsu kluba sportisti, piedaloties šajā ļoti spēcīgajā un augstā līmenī organizētajā turnīrā.

Sudraba medaļu, uzvarot trīs pretiniekus un tikai finālā piekāpjoties Polijas sportistam Šimonam Šimanskim, izcīnīja Andis Dolgiļevičs. Anda māsai Unai līdz bronzas godalgai bija jāiet garāks ceļš: trešajā kārtā, kaut arī esot vadībā, piedzīvotais zaudējums topošajai sacensību vicelīderei Nikolai Dudzinskai (Polija) nosūtīja Unu uz gandarījuma cīņām. Tomēr nākamās trīs uzvaras apliecināja, ka mūsu sportiste šajā turnīrā ir starp labākajām. Septiņas cīņas aizvadīja Dāvis Dūda, kurš zaudēja tikai vēlākajam uzvarētājam un skatītāju simpātijas ieguvušajam francūzim Alfam Džalo. Žēl, ka izloze abus sportistus bija iekļāvusi vienā apakšgrupā, jo Dāvis noteikti finālā būtu izrādījis nopietnu konkurenci. Par to liecina arī fakts, ka Francijas sportistam uzvara pār Dāvi nāca visgrūtāk (tikai atzīme yuko), lai gan visas pārējās cīņas viņš uzvarēja tīri (ippon) vai ar atzīmi wazari. Noteikti jāuzteic arī Normunda Oskara Zakuļa 7.vieta. Rekordlielais dalībnieku skaits kategorijā – 71, trīs uzvaras pēc kārtas, tostarp pārspēts arī spēcīgais lietuvietis Edvards Sagalecs, līdz brīdim, kad ceturtajā kārtā uz tatami Normundam pretī stājās Novruzs Novruzovs no Krievijas. Kaut ar nelielu pārsvaru, tomēr topošais čempions izrādījās stiprāks par mūsējo. Vēl divas uzvaras Normundam gandarījuma cīņās, bet kāju priekšā iespējai pacīnīties par bronzu viņam aizlika slovāks Martins Mokošs, kurš vēlāk arī kāpa uz goda pjedestāla.

Viena uzvarēta cīņa sacensībās Ralfam Manfeldam, bet pārējiem turnīrs diemžēl beidzās pēc viena vai diviem zaudējumiem. Tomēr, kaut rūgta, arī šāda pieredze ir nepieciešama.

Pavisam divu dienu laikā “Warsaw Judo Open” piedalījās 1060 dalībnieku no 20 valstīm, tostarp Brazīlijas un Azerbaidžānas – šo komandu pārstāvjus turnīros Eiropā nemaz tik bieži nesastopam. Turnīra atklāšanu (ar gaismas šovu pavadītu muzikālu priekšnesumu) un uz īpašiem tatami rīkotām finālcīņām noskatījās arī vairāki Polijas esošie un bijušie Olimpisko spēļu, Pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki džudo, Varšavas mērijas un Polijas Sporta ministrijas pārstāvji, tā apliecinot turnīra nozīmīgumu.

 

KYODAI sportistu rezultāti:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits
Andis Dolgiļevičs, U15,-38kg 2. +3/-1 24
Una Dolgiļeviča, U15, -57kg 3. +5/-1 17
Dāvis Dūda, U20, -81kg 3. +6/-1 37
Normunds Oskars Zakulis, U17, -66kg 7. +5/-2 71
Ralfs Kārlis Manfelds, U15, -50kg +1/-1 27
Andris Adamovičs, U15, -42kg -/-2 23
Paula Elīza Cera, U15, -40kg -/-2 11
Ričards Umbraško, U15, -42kg -/-2 23
Kristaps Brics, U15, -46kg -/-1 26
Gustavs Līkansis, U15, -66kg -/-1 24
Andrejs Namavīrs, U15, -38kg -/-1 24

IMG_1418 IMG_1436 IMG_1459