KYODAI PUIŠI – LATVIJAS ČEMPIONI

-DMF5900-DMF5758

Aizvadītā svētdiena noteikti daudziem džudo kluba „KYODAI” sportistiem vēl ilgi paliks atmiņā, jo pirmo reizi, parādot lielisku sniegumu, mūsu puiši izcīnīja uzvaru Latvijas komandu čempionātā U14 vecuma grupā, sagādājot svētkus sev, treneriem un līdzjutējiem.

Inarts Tumšais (-38kg), Andis Dolgiļevičs (-42kg), Kristaps Brics (-46kg), Andris Adamovičs (-50kg), Ralfs Manfelds (-55kg) un Mikus Sīpols (+55kg) vēlreiz pierādīja, ka „KYODAI” ir vienota komanda, uz kuru var paļauties. Kaldināt skaisto uzvaru palīdzēja arī Ivans Turbins („Ippon” džudo klubs, – 35kg).

Vissīvākā sacensībās izrādījās tieši pirmā kārta, kurā ar minimālu pārsvaru 4:3 tika uzvarēta Jelgavas BJSS. Pēc tam jau krietni pārliecinošāk – ar 6:1 pārspēts džudo kluba „Lido” otrais sastāvs. Pusfinālā mūsējie mērojās spēkiem ar V.Zeļonija SS 2.komandu, neatstājot pretiniekiem gandrīz nekādu cerību (6:1). Finālā skaista uzvara ar 5:2 pret „Lido” 1.komandu.

Treneris Gatis Mīlenbergs, uzsverot ikviena sportista milzīgo nozīmi komandā, īpaši atzinīgi vērtē Inarta, Anda un Kristapa sniegumu, jo puiši uzvarēja visas savas cīņas. „Pirms deviņiem gadiem viņi visi – Andis, Kristaps, Ralfs, Mikus, Andris, arī Gustavs, kurš bija komandas rezervē, sāka apmeklēt džudo nodarbības Zolitūdes pirmskolā. Gadu vēlāk – arī Inarts. Viņi ir pirmie mani maziņie, kurus sāku trenēt,” aizkustinājumu un prieku par audzēkņu sasniegto neslēpj treneris,

Pavisam čempionātā startēja 11 komandas, kas pārstāvēja astoņus klubus.