KYODAI ZELTENĒM­ – ZELTS ALŪKSNĒ, KLUBAM SUDRABS PIRMĀS DIENAS KOPVĒRTĒJUMĀ

Ar labi padarīta darba sajūtu no gada pēdējām sacensībām – XV starptautiskā Ziemassvētku džudo turnīra Alūksnē – atgriezušies “KYODAI” sportisti. Deviņu cilvēku lielā komanda izcīnīja četras zelta un vienu bronzas medaļu, kas ļāva 36 klubu konkurencē mūsējiem ierindoties augstajā 2.vietā. Sacensību pirmajā dienā, kad startēja U14, U16 vecuma grupas sportisti, piedalījās 232 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Kirgizstānas.

Zelta medaļas izcīnīja visas trīs mūsu meitenes – Kristiāna Babija, Paula Elīza Cera un Una Dolgiļeviča. Vissmagāk – tiešā nozīmē – klājās Kristiānai, jo viņai uz tatami pretim izgāja tik iespaidīga pretiniece, ka līdzjutējiem, cīņas skatoties, trīcējuši ceļi. Arī dalībnieču kategorijā Kristiānai bija visvairāk – sešas. Una par savu vienīgo sāncensi uz zelta medaļu bija acīmredzami pārāka, viņai arī ātrākā “ippon” rekords šajās sacensībās mūsējo starpā – 6 sekundes. Paula, lai arī ne bez pūlēm, šoreiz bija tehniski un morāli spēcīgāka par savu “seno draudzeni”.

Četras uzvaras četrās cīņās zelta godalgu atnesa Andim Dolgiļevičam. Savukārt Ralfam Kārlim Manfeldam zaudējums pirmajā kārtā topošajam šo sacensību uzvarētājam, polim Janam Zavidzkim nebija iemesls padoties – trīs nākamās cīņas uzvarētas, un bronza rokā!

“U14 grupa pašlaik mūsu klubā ir pati apzinīgākā. Džudisti ieklausās trenera teiktajā un sekmīgi izpilda dotos norādījumus,” atzīst treneris Gatis. Tas vēlreiz pierādījies arī Alūksnes sacensībās, kad, esot zaudētāja pozīcijā, bet saglabājot mieru un kāpinot cīņas tempu, tiek izcīnīta uzvara. “U14 ir uz pareizā viļņa, viņi visi ir malači,” uzsver Gatis, piebilstot, ka gads šai vecuma grupai ir noslēdzies lieliski. Kaut gan 2002.gadā dzimušajiem sportistiem nākamgad būs grūtāk, jo vajadzēs cīnīties ar vecākiem pretiniekiem, treneris ir pārliecināts, ka mūsējie spēs sevi pierādīt.

KYODAI sportistu rezultāti:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits
U14 (2002.-2003.g.)
Andis Dolgiļevičs (-42kg) 1. +4/- 22
Kristiāna Babija (+63kg) 1. +4/- 6
Paula Elīza Cera (-40-kg) 1. +2/- 2
Una Dolgiļeviča (-63kg) 1. +2/- 2
Ralfs Kārlis Manfelds 3. +3/-1 14
Ričards Umbraško (-42kg) 7. +2/-2 22
Andris Adamovičs (-46kg) 7. +1/-2 13
Inarts Tumšais (-42kg) +1/-2 22
Gustavs Līkansis (+66kg) -/-3 7