“KYODAI” IEGŪST UZVARĒTĀJA KAUSU STARPTAUTISKĀ TURNĪRĀ BEĻĢIJĀ

izegem1

Lielisku sasniegumu parādījusi “KYODAI” komanda, kura svētdien pirmo reizi piedalījās starptautiskā turnīrā Beļģijā “Izegem Open 2016”. Desmit medaļas, no kurām četras – augstākā kaluma, – ļāva mūsu sportistiem saņemt arī turnīra galveno balvu: Rietumflandrijas Džudo federācijas kausu.

Sacensības nelielajā Beļģijas pilsētiņā Izegemā notika jau 13.reizi. Kaut gan treneris Gatis Mīlenbergs atzīst, ka tas nav bijis pats spēcīgākais turnīrs, kurā esam piedalījušies, jāņem vērā, ka gan Flandrijas, gan Valonijas Džudo federācija to saviem sportistiem ir noteikusi kā reitinga un atlases turnīru dalībai starptautiskās sacensībās un nometnēs. Turnīra organizētāji šīs sacensības sauc par vietu, kur tikties “džudistiem ar ambīcijām”. Un ambīciju mūsējiem tiešām netrūkst: zelta medaļas izcīnīja Paula, Una, Kristiāna un Andis, sudrabs Ričardam un Kristapam, bet bronzas godalgas – Andrim, Andrejam, Mikum un Gustavam. Tiesneša neviennozīmīgais lēmums diemžēl augstāk par 5.vietu neļāva pakāpties Ralfam, tomēr visi mūsējie ir lieli malači!

Turnīrā, kas domāts tikai U15 vecuma grupas sportistiem (šogad tajā varēja piedalīties 2002.-2003.gadā dzimušie), drīkst startēt sportisti ar kvalifikāciju ne zemāku par 3.kyu (zaļā josta). Tā kā lielākajai daļai no mūsu komandas tādas vēl nav, nācās nedaudz “šmaukties”. Cīņu norise vēlreiz apliecināja, ka mūsējie nejūt nekādu respektu pret nomināli stiprākiem pretiniekiem, un uz tatami tika guldītas gan zilās, gan brūnās jostas. Sacensības notika pēc Latvijā retāk sastopamās “brazīliešu” sistēmas, proti, cīņas vispirms notika apakšgrupās pa 3 vai 4 dalībniekiem, neskatoties uz sportistu kopējo skaitu kategorijā. Katras apakšgrupas divi labākie cīņas turpināja. Šī sistēma sportistiem garantē vismaz divas cīņas katram, tomēr turnīru arī “izstiepj” garumā. Piemēram, Andrejam un Andrim, lai tiktu pie bronzas medaļas, uz tatami vajadzēja iziet septiņas reizes!

Iepriecināts par savas komandas sniegumu ir treneris Gatis, kurš vēlreiz pārliecinājies, ka “disciplīna, režīms un trenera padomu uzklausīšana nozīmē panākumus uz tatami”. Sirsnīgus vārdus mūsu bērniem velta arī turnīra organizatori: “Bija liels prieks uzņemt jūsu bērnus un Gati pie mums. Esmu tiešām pārsteigts, cik viņi ir laipni, inteliģenti un disciplinēti. Tiešām jauki bērni, bet lauvas – kad ir uz tatami”. Izsakot vissirsnīgāko pateicību turnīra rīkotājiem un ģimenēm par mūsu sportistu izmitināšanu, gaidīsim beļģu komandu ciemos maijā!

“KYODAI” sportistu rezultāti:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Paula Elīza Cera (-40kg) 1. +5/- 10 285
Una Dolgiļeviča (-63kg) 1. +5/- 8 285
Kristiāna Babija (+63kg) 1. +3/- 4 255
Andis Dolgiļevičs (-42kg) 1. +5/- 16 285
Kristaps Brics (-46kg) 2. +5/-1 18 185
Ričards Umbraško (-38kg) 2. +3/-2 15 155
Andris Adamovičs (-50kg) 3. +6/-1 23 170
Andrejs Namavīrs (-42kg) 3. +5/-2 16 155
Mikus Sīpols (+66kg) 3. +3/-1 7 125
Gustavs Līkansis (+66kg) 3. +2/-1 7 110
Ralfs Manfelds (-60kg) 5. +3/-2 14 90