LATVIJAS ČEMPIONĀTĀ U21 “KYODAI” ZELTS UN BRONZA!

davisrobertsSvētdien Rīgā norisinājās Latvijas atklātās meistarsacīkstes džudo U21vecuma grupā. Džudo klubu “KYODAI” tajās pārstāvēja divi dalībnieki – Dāvis Dūda (-81kg) un Roberts Jukāms (-60kg), kurš “KYODAI” komandai pievienojās tikai trešdien. Dāvim sacensību čempiona tituls, Robertam – “dramatiska” bronza!

Trīs cīņas uzvarētas ar “ippon”, taču finālcīņā Dāvim nācās pasvīst, un pretinieks, liepājnieks Ņikita Duinovs, ar žņaugšanas paņēmienu pārspēts tikai “goldenscore”. Treneris Gatis Mīlenbergs ar prieku atzīst, ka iegūts kārtējais tituls Latvijā, tomēr īsts izaicinājums tuvākā nākotnē gan viņam, gan sportistam būtu izcīnīt augstu vietu sacensībās Eiropā, kas līdz šim nav izdevies. “Ceru, ka panākumi būs,” optimistisks ir Gatis, bet ir pašsaprotami, ka šā mērķa sasniegšanai ir jāiegulda liels darbs arī pašam Dāvim.

Īstu drāmu meistarsacīkstēs piedzīvoja mūsu kluba jaunais sportists Roberts Jukāms. Divas cīņas uzvarējis zibenīgi, piekāpies topošajam sudraba medaļas ieguvējam Robinam Šnegas no Daugavpils, Roberts metās cīņā par bronzas medaļu. “Diemžēl tiesnesis neredzēja to, ko redzēja gan skatītāji, gan treneri – Roberta pretinieks 10 sekundes pirms cīņas beigām padevās. Labi, ka galvenais tiesnesis bija kompetents. Lai gan viņam bija iespēja pieņemt lēmumu par pārcīņu, galvenais tiesnesis piešķīra trešo vietu abiem sportistiem,” atzinīgi šo verdiktu vērtē mūsu treneris. Pirmo reizi Latvijas džudo vēsturē un, iespējams, arī pasaulē, uz pjedestāla 3.pakāpiena stāvēja trīs sportisti.

Meistarsacīkstēs drīkstēja piedalīties arī Normunds Oskars Zakulis, tomēr neregulārais treniņu apmeklējums licis treneriem pieņemt lēmumu, ka viņš šajā turnīrā nestartēs.

Pavisam meistarsacīkstēs piedalījās 91 sportists, pārstāvot 24 klubus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.