„KYODAI” GŪST VĒRTĪGU PIEREDZI NOMETNĒ POLIJĀ UN EIROPAS ČEMPIONĀTĀ KADETIEM

Divas pieredzes bagātas treniņu nedēļas šovasar aizvadījuši mūsu kluba sportisti, piedaloties starptautiskā nometnē Polijā, kuru organizēja Varšavas džudo klubs „Lemur”.

Treneris Gatis Mīlenbergs atzīst, ka mūsu džudistiem bija lieliska iespēja vērot, kā trenējas poļu vienaudži, kā viņi noskaņojas cīņām un  atbalsta viens otru. Arī paši bērni kā vienu no lielākajiem ieguvumiem uzsvēra treniņu dažādību un iespēju pacīnīties ar nezināmiem pretiniekiem. Aizkustinošs brīdis bijis Atlantas olimpisko spēļu čempiona Pavela Nastulas viesošanās nometnē un kopīgi aizvadīts treniņš. Tāpat savu pieredzi bērniem demonstrēja arī Eiropas čempiona bronzas medaļas ieguvējs un divkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Tomass Adamjecs. Nometnē valdījusi lieliska un draudzīga atmosfēra, bez smagiem un nopietniem treniņiem bērniem bijušas arī lieliskas izklaides iespējas – gan peldēšanās ezerā un vizināšanās ar laivām, gan kopīgas diskotēkas. Daudzi atraduši arī jaunus draugus, un dažiem atvadoties pat birušas asaras.

Nometnes ietvaros notika gan individuālās, gan komandu sacensības džudo, kā arī futbola turnīrs. Mūsējie cīnījās braši, tomēr pret daudzskaitlīgo oranžo „lemuru” cilti noturēties bija grūti. Rezultātā gan komandu cīņās, gan futbolā mūsējiem otrā vieta. Individuāli labākos rezultātus parādīja Anna Gulīte, Paula Elīza Cera, Kristiāna Babija, Tomass Manfelds un Markuss Šaicāns, izcīnot zelta medaļas. Otrajā vietā šoreiz ierindojās Una un Andis Dolgiļeviči, kā arī Andris Adamovičs, bet bronzas godalgas ieguva Andrejs Namavīrs un Kristaps Gulītis. Jāpiebilst, ka ar īpašajām nometnes medaļām un diplomiem tika apbalvoti visi sacensību dalībnieki. Pavisam nometnē piedalījās ap 320 bērnu no „KYODAI”, kā arī trīs Polijas klubiem – „Lemur”, „Yuko” un „Meiyo”. Plānots, ka arī nākamvasar mūsu klubs dosies uz šo nometni.

Polijas nometnes laikā Somijas pilsētā Vantā norisinājās Eiropas čempionāts kadetiem, kurā mūsu klubu pārstāvēja Emīls Gerkens (-90kg). Pirmo cīņu uzvarējis pārliecinoši, nākamajā Emīls bija spiests atzīt pretinieka pārākumu un sacensības neturpināja. Treneris Gatis, kurš speciāli no nometnes lidoja uz Somiju, lai klātienē palīdzētu Emīlam ar savu padomu, atzīst: lai nākamgad cīnītos par medaļu, ir nepieciešama liela pieredze. „Eiropas čempionāts nav parasts turnīrs, tajā jācīnās „uz visu banku” un nedrīkst būt pārāk piesardzīgs,” uzsver Gatis, pieļaujot, ka turnīra nozīmīguma neapzināšanās un lielā piesardzība traucējusi sportistam sevi apliecināt par visiem 100 procentiem.

Bildes: www.facebook.com/JudoKyodai