„KYODAI” SPORTO UN ATPŪŠAS VASARAS NOMETNĒ UN SPORTA SVĒTKOS

Jau sešus gadus vasaras vidū džudo klubs „KYODAI” rīko sporta un atpūtas nometni, lai brīvā dabā sāktu gatavošanos jaunajai sezonai. Katru gadu nometnei tiek izvēlēta kāda īpaša tēma, un šoreiz, gaidot četrgades lielāko sporta notikumu – vasaras olimpiskās spēles -, tai tika dots nosaukums „RIO 2016”.

Nometnes dalībnieki (2004.gadā dzimušie un jaunāki) tika sadalīti trīs komandās, un tām bija jāaizstāv katrai sava kontinenta – Eiropas, Āzijas un Amerikas – gods, iepazīstoties un mērojoties spēkiem dažādos olimpiskos sporta veidos, protams, lielāko vērību pievēršot džudo. Savukārt vecākie sportisti nopietni strādāja, trenējot fizisko sagatavotību un slīpējot meistarību futbolā, varētu piedalīties treneru Gata un Aigara draugu komandu spēlē. Protams, neiztika arī bez kopējas atpūtas – vizināšanās ar laivām, pirts apmeklējuma un diskotēkas. Kā atzīst nometnes dalībnieki, īpaši viņiem paticis dīdžejs Aigaritto.

Nometnes noslēgumā visi kluba biedri, vecāki, draugi un atbalstītāji tika aicināti uz jau tradicionālajiem vasaras sporta svētkiem. Dienas pirmajā pusē ikviens varēja pārbaudīt savus spēkus un meistarību individuālajos sporta veidos – basketbola soda metienos, šautriņu mešanā, lodes grūšanā, „vienas minūtes gulēšanā reibonī”, kā arī ģimeņu stafetē. Bija padomāts arī pa pašiem mazākajiem (vecumā līdz 5 gadiem) – viņi varēja piedalīties īpašā rotaļu stafetē. Pusdienas laikā visus aizrāva un iepriecināja draudzības spēle starp treneru Gata un Aigara komandām: ļoti rezultatīvā duelī ar 4:3 pārāka izrādījās vecākā brāļa „blice”.

Kaut gan nometnes dalībnieku skaits šogad bija nedaudz mazāks kā iepriekš, tas nekādi neietekmēja sporta svētku „naglas” – pludmales volejbola turnīra popularitāti. Tieši pretēji – par ceļojošo kausu šogad cīnījās rekordliels komandu skaits – astoņas. Iepriekšējās vasaras čempioniem, komandai „Asie pipari” savu titulu diemžēl aizstāvēt neizdevās, un par pludmales karaļiem pēc gadu ilga pārtraukuma atkal tika kronēta komanda „KYODAI atpūšas,” kas finālā pārspēja arī jau vairākus gadus kopīgi spēlējošos „Wood Brothers”. Tomēr skatītāju nedalītas simpātijas piederēja 4.vietā palikušajai, „KYODAI” jauniešu veidotajai supervienībai „Nindzjas”.

Sporta svētki noslēdzās ar labāko nometnes dalībnieku, kā arī sporta sacensību uzvarētāju apbalvošanu: visi saņēma medaļas un piemiņas veltes. Izturīgākie sagaidīja arī diskotēku.