AIGARAM BRONZA EIROPAS KAUSA POSMĀ TALLINĀ

Starptautiskajā džudo turnīrā “European Judo Open”, kas nedēļas nogalē norisinājās Tallinā, 3.vietu izcīnīja mūsu kluba pārstāvis, treneris Aigars Mīlenbergs, pierādot, ka runas par kimono pakāršanu uz nagliņas ir stipri vien pārspīlētas.

“Mēs zinājām, ka cīņās būs fiziski grūti, jo pēc vasaras pārtraukuma nopietnu treniņu nebija, tikai fiziskās formas uzturēšana, bet pēdējās divās nedēļās tika pieslīpēti savi metieni,” stāsta Gatis Mīlenbergs. Iespējams, tieši lielās fiziskās spriedzes dēļ jau pirmajā cīņā tika gūts muskuļa sastiepums, kas Aigaram traucēja izpildīt viņa “kroņa metienus”, tomēr somu sportists tika pārspēts pārliecinoši. Līdz nākamajai cīņai ar vēlāko šī turnīra uzvarētāju brazīli Guštāvu Asīšu bijusi liela pauze, sāpes pastiprinājušās, tādēļ mūsu sportistam bijis grūti izdarīt metienus. Kaut gan tieši brazīlietis cīņu imitējis, divas piezīmes tiesnesis piešķīris Aigaram, liedzot nokļūt turnīra finālā. Tomēr cīņa par bronzu bija kā saldais ēdiens visiem līdzjutējiem gan Tallinā, gan pie datora ekrāniem – taktika: visus spēkus izlikt vienā metienā, attaisnojās jau desmitajā sekundē! Apsveicam!

Pats Aigars atzīst, ka tieši apkārtējo cilvēku un Latvijas džudo federācijas amatpersonu attieksme viņu motivējusi piedalīties šajās sacensībās. “Neviens no federācijas man nav jautājis, vai es beidzu karjeru, bet publikācijās jau mani piemin kā bijušo sportistu,” sarūgtinājumu pauž džudists. Līdz nākamajām olimpiskajām spēlēm ir četri gadi, laiks rādīs, viņš piebilst. Turpmākos divos gados Aigara mērķis ir piedalīties maksimāli daudz sacensībās tuvākajās valstīs, bet, kad būs zināmi nākamās olimpiādes atlases nosacījumi, arī tiks pieņemts lēmums.

tcup2

Tallinā “KYODAI” pārstāvēja arī Dāvis Dūda, bet arī viņš “paklupa” Brazīlijas sportista priekšā. Mērķis šajā turnīrā pirms nākamnedēļ Spānijā gaidāmā Eiropas čempionāta junioriem bija nocīnīties pēc iespējas vairāk cīņu. Pirmā cīņa pret pieredzējušu Lietuvas džudistu aizvadīta no aizsardzības pozīcijas. Nākamo cīņu pret spēcīgo brazīlieti, pēc trenera domām, Dāvis sācis labāk nekā pirmo, tomēr trešajā minūtē pretinieks mūsu sportistu ar ļoti skaistu “osoto-gari” metienu noķēris pretkustībā, apliecinot, ka cīņās ar šāda līmeņa sportistiem nedrīkst atslābt ne sekundi. Cerēsim uz veiksmīgu izlozi un skaistām cīņām Malagā. Turēsim īkšķus!