PASAULES DŽUDO DIENU SVIN ARĪ “KYODAI”!

Jau sesto gadu pēc kārtas džudo pamatlicēja Džigaro Kano dzimšanas dienā – 28.oktobrī – džudisti, šī sporta veida cienītāji, līdzjutēji un atbalstītāji visā pasaulē atzīmē džudo dienu. Tieši “KYODAI” bija pirmais džudo klubs Latvijā, kas arī pievienojās džudo draugiem visos kontinentos un aizsāka jauku tradīciju – Pasaules džudo dienā tikties kopējā treniņā, lai vecāki rastu priekšstatu par džudo cīņu, bet bērni varētu papriecāties, kā uz tatami “kūleņo” mammas un tēti. Arī šis gads nebija izņēmums, un kluba dojo Ziemeļvalstu ģimnāzijā pulcējās vairāki desmiti gan mazo džudistu, gan viņu vecāku. Treneru Gata un Lauras uzraudzībā vispirms notika kopēja iesildīšanās, iekļaujot arī akrobātikas elementus, bet pēc tam drosmīgākie vecāki varēja pārbaudīt savus spēkus un izveicību džudo rotaļu cīņā “par astītēm”. Turnīrs, īpaši tētu “kategorijā”, izvērtās ļoti spraigs un par uzvarētāju kļuva Māris, finālā pārspējo Pāvelu. Dāmu cīņās visspēcīgākās izrādījās Ilzīte un Kristīne. Apsveicam! Un visiem vecākiem novēlam cītīgi trenēties, jo nākamajā gadā treneris Gatis sola vēl nopietnākus pārbaudījumus. Pēc treniņa un cīņām visi nobaudīja jau tradicionālo kūku, kuru rotāja šā gada džudo dienas devīze “JUDO FOR THE WORLD” (“DŽUDO PASAULEI”).

Jāpiebilst, ka džudo diena bija kā skaisti svētki pēc grūti pavadītas darba nedēļas, jo apmēram 60 sportistu piedalījās rudens dienas nometnē. Treneris Gatis uzskata, ka šī bija lieliska iespēja jaunākajiem džudistiem iepazīties un iedraudzēties ar saviem vecākajiem biedriem, pavadot gan kopīgus treniņus sporta spēlēs un pilnveidojot džudo tehniku, gan brīvajos brīžos. Vecākā grupa savukārt nopietni strādāja rīta un vakara treniņos, slīpējot džudo prasmes un trenējot fizisko sagatavotību.

Foto no Pasaules džudo dienas aplūkojami kluba mājas lapā Facebook: https://www.facebook.com/JudoKyodai/photos/?tab=album&album_id=1306196029421497