REZULTATĪVS SNIEGUMS TURNĪRĀ TALLINĀ

Džudo kluba “KYODAI” komanda svētdien bija devusies vienas dienas braucienā uz Tallinu, lai piedalītos džudo skolas “Budollin” rīkotajā starptautiskajā turnīrā un izvērtētu, vai šīs sacensības arī turpmāk iekļaut mūsu kluba kalendārā. Kaut gan “KYODAI” pārstāvēja vien 11 sportistu, starts kopumā bija veiksmīgs un bez uzvarām nepalika neviens no mūsējiem. Ar zelta medaļām mājās atgriezās Ņikita Afanasjevs (U11, -38kg), Anna Gulīte (U11, -36kg) un Kristiāna Babija (U14, +52kg), sudrabs Ņikitam Suhlovam (U14, -55kg), bet bronzas godalgas izcīnīja Rūdis Janovs (U11, -32kg), Tomass Manfelds (U11, -34kg), Krišjānis Cers (U14, -34kg), Gabriela Gobiņa (U14, -36kg) un Inarts Tumšais (U14, -46kg). Jāatzīmē, ka cīņās par 3.vietu atkal nācās mēroties spēkiem ar savējiem, un šoreiz Krišjānis bija pārāks par Markusu Šaicānu, bet Rūdis par Markusu Pomaskovu. Abiem Markusiem 5.vieta.

Pavisam sacensībās, kas bija piemiņas turnīrs traģiski bojā aizgājušajam igauņu trenerim Fēliksam Saakjanam, piedalījās ap 200 sportistu no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Armēnijas.

Vērtējot savējo sniegumu, treneris Gatis Mīlenbergs atzīst, ka gan bērniem, gan treneriem bijis grūti tik agri celties, izturēt garo ceļu un pēc tam cīnīties. “Daudzi cīnījās kā pusaizmiguši,” neslēpj Gatis. Iespējams, ka cīņu kvalitāti ietekmēja arī ilgā gaidīšana, jo turnīrs sākās ar gandrīz divu stundu kavēšanos. Tomēr, neskatoties uz šiem trūkumiem, visticamāk, arī nākamgad džudo klubu “KYODAI” redzēsim šajā turnīrā.