LATVIJAS ČEMPIONĀTĀ -90KG – VISS PJEDESTĀLS MŪSU, UNAI – SUDRABS DĀMU KONKURENCĒ

 

Ļoti labu sniegumu demonstrējuši džudo kluba “KYODAI” sportisti, kuri svētdien piedalījās Latvijas čempionātā pieaugušajiem. Aigars Mīlenbergs kļuva par septiņkārtējo Latvijas čempionu, Džeisons Smoļars ieguva sudraba godalgu, bet Dāvis Dūda, kurš pērn uzvarēja kategorijā līdz 81kg, nu startējot kopā ar Aigaru un Džeisonu (-90kg), kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Lieliska debija dāmu konkurencē izdevās Unai Dolgiļevičai (-63kg), kura uzvarēja par sevi krietni vecākas un pieredzējušākas sportistes, piekāpjoties tikai vienai pretiniecei.

Treneris Gatis Mīlenbergs atzīst, ka cīņas svara kategorijā līdz 90kg, kurā startēja visi mūsu džudisti, bijušas kā “īpašs šovs”. Jau pirmajā cīņā satikās Aigars un Džeisons, un, lai gan šķietami uzvarētājam jau bija jābūt skaidram, cīņai vēl nesākoties, Aigara pasivitāte un Džeisona ļoti aktīvie uzbrukumi tieši viņam atnesa pirmo uzvaru. “Aigars iekrita uz noturēšanu, tomēr lielā pieredze un pārliecinoši uzvarētās pārējās cīņas arī viņam ļāva izkļūt no apakšgrupas kā otrās vietas ieguvējam, uzvarētāja godu atstājot Džeisonam,” klāsta Gatis. Otrajā apakšgrupā abu pretiniekus uzvarējušais Dāvis pusfinālā satikās ar Aigaru, kurš jau bija atguvis uzvaras garšu un ar pārliecinošu “ippon” izcīnīja uzvaru. Savukārt Džeisonam pusfināla uzvara nāca ļoti smagi un ilgi – četras minūšu pamatlaikam pievienojās 7,32 minūtes papildlaika!!! Finālcīņa, pēc Gata domām, bijusi vairāk principa jautājums, un Aigara pieredze panākusi savu.  

Ļoti priecīgs treneris bija par Unas sniegumu. Izšķirošo cīņu par zeltu ar spēcīgo jelgavnieci Milenu Rinkeviču, kurai Una piekāpās arī U18 meistarsacīkstēs, ietekmējis tiesneša neviennozīmīgais lēmums, piešķirot “waza-ari” pretiniecei. Pēc tam atgūt zaudēto nav izdevies, bet tik un tā Unai ļoti labs starts dāmu konukurencē! Apsveicam!

Latvijas čempionātā piedalījās 67 dalībnieki, tostarp daži Igaunijas un Lietuvas sportisti. 20 klubu konkurencē “KYODAI” 2.vieta.