EMĪLAM BRONZAS MEDAĻA EIROPAS KADETU KAUSĀ ZAGREBĀ

Rekordliels dalībnieku skaits Eiropas kausā kadetiem Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā nenobiedēja mūsu sportistu Emīlu Gerkenu (-90kg), kurš vēlā svētdienas vakarā iepriecināja savus līdzjutējus, izcīnot bronzas medaļu.

Zagrebas turnīrs kadetiem (2000.-2002.gadā dzimušie jaunieši un jaunietes) ir pirmais posms, lai sagatavotos šīs sezonas galvenajiem startiem – Eiropas čempionātam Lietuvā, Eiropas Jaunatnes olimpiskajam festivālam (EYOF) Ungārijā un Pasaules čempionātam Čīlē. “Mans un Emīla galvenais uzdevums bija izlūkot pretiniekus, ar kuriem būs jācīnās arī turpmākajās sacensībās, un tas izdevās ļoti veiksmīgi. Emīla kategorijā ir pieci spēcīgi puiši un ar trīs no viņiem – ungāru, holandieti un slovēni – izdevās pacīnīties,” stāsta treneris Gatis Mīlenbergs. Diemžēl cīņas izskaņā, kurā izšķīrās apakšgrupas uzvarētāja liktenis, pievīlusi koncentrācija, un uzvarējis Slovēnijas sportists. Lielu ažiotāžu un neizpratni gan Gatim, gan skatītājiem tribīnēs izraisījusi Emīla cīņa ar Ungārijas džudistu, kurš tīši ar galvu traumējis Emīla degunu. Šādam solim bija jāseko diskvalifikācijai, tā uzskatīja ne tikai līdzjutēji, bet arī visi trīs tiesneši, tomēr turnīra komisārs pārkāpumu nesaskatīja. Tomēr Emīls spēja koncentrēties, veica divus metienus, saņemot atzīmi “waza-ari” un “ippon”.

Pirmo reizi šāda līmeņa sacensībās piedalījās Andis Dolgiļevičs un Andrejs Namavīrs (abi -50kg), kuri, jau pirmajā kārtā satiekoties ar stipriem pretiniekiem, piedzīvoja zaudējumu. Treneris atzīst, ka uztraukums puišiem bijis liels, par ko liecinot gan aizmirstā akreditācija, gan cīņas laikā neizpildīties metieni, tomēr abi sportisti uzsvēruši iespaidīgo iznācienu uz tatami un kimono pārbaudi.

Lielo dalībnieku skaitu – gandrīz 800 – kā sasniegumu uzsvēruši sacensību organizētāji, norādot, ka Zagrebas turnīrā, kas notiek jau divpadsmito reizi, šoreiz pulcējas labākie jaunie džudisti no 31 valsts, tostarp arī Brazīlijas un Argentīnas. Viņiem piekrīt arī treneris Gatis: “Neierasti bija redzēt vairāk nekā 40 dalībnieku kategorijā līdz 90kg!”

Nākamais Eiropas kadetu kauss, kurā piedalīsies mūsu kluba džudisti, notiks aprīļa sākumā Čehijā, bet jau pēc divām nedēļām “KYODAI” sportisti dosies uz spēcīgo un tradīcijām bagāto turnīru “Masters Bremen”.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-90kg) 3. +5/-1 42 325
Andis Dolgiļevičs (-50kg) -/-1 44 20
Andrejs Namavīrs (-50kg) -/-1 44 20