EMĪLAM OTRO GADU PĒC KĀRTAS ZELTS PRESTIŽĀ BRĒMENES TURNĪRĀ (PAPILDINĀTS)

Lieliski prestižo džudo turnīru “Masters Bremen” aizvadījis mūsu kluba sportists Emīls Gerkens, jau otro gadu pēc kārtas izcīnot uzvaru kategorijā līdz 90 kg un ļaujot visiem klātesošajiem ieklausīties Latvijas himnas skaņās! Apsveicam gan Emīlu, gan treneri Gati Mīlenbergu, kurš atzīst, ka “ir patīkami un viegli asistēt Emīlam cīņas laikā, jo viņš ne tikai uzklausa, bet arī izpilda teikto, kas arī vainagojas ar ļoti labu rezultātu”. Pirmdienas vakarā mūs pārsteidza vēl viena negaidīta ziņa no Brēmenes – Emīls ir atzīts par visa turnīra labāko džudistu! Par veiksmīgo startu mūsu sportistam vakar treniņa laikā tika pasniegta melnā josta.

Protams, darba vēl ir daudz, un joprojām notiek “pretinieku taustīšana”, gatavojoties šā gada svarīgākajiem startiem – U18 pasaules un Eiropas čempionātam, Eiropas Jaunatnes olimpiskajam festivālam. “Apstāties nedrīkst, jo arī pretinieki no mums mācās,” uzsver Gatis. Analizējot Emīla cīņas (26 dalībnieki, četras uzvaras ar “ippon”, viena ar atzīmi “waza-ari”), treneris atzīmē “neparocīgo” pretinieku no Nīderlandes, ar kuru pirms pāris nedēļām Emīls tikās bronzas medaļas cīņā turnīrā Zagrebā.

“Masters Bremen” piedalījās arī Andis Dolgiļevičs un Andrejs Namavīrs (abi -50kg). Pēc trenera domām, salīdzinot ar iepriekšējām sacensībām Horvātijā, abi jau jutušies drošāk uz tatami un nocīnījušies visu cīņas laiku. Diemžēl pieredzes trūkums sekmējis pieļautās kļūdas – Andis “iekritis” uz pretinieka metienu, Andrejs – uz žņaugšanas paņēmienu.

Turnīrs “Masters Bremen” ir viens no lielākajiem un prestižākajiem turnīriem jauniešu (U18) un junioru (U21) vecuma grupām Eiropā, un norisinās jau vairāk nekā 30 gadu. U18 grupā piedalījās 502 dalībnieki no 18 valstīm, tostarp Brazīlijas, Kanādas un Puertoriko. Latviju pārstāvēja 22 džudisti, nākamais labākais rezultāts aiz Emīla ir Artjoma Galaktionova izcīnīta bronzas medaļa.

 

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

 

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-90kg) 1. +5 26 545
Andis Dolgiļevičs (-50kg) -/-1 42 20
Andrejs Namavīrs (-50kg) -/-1 42 20