EMĪLS PIEKTAIS LABĀKAIS PASAULĒ

Mūsu kluba sportists Emīls Gerkens (-90kg) izcīnījis augsto piekto vietu pasaules čempionātā kadetiem, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Čīles galvaspilsētā Santjago, pulcējot vairāk nekā 400 labāko jauno džudistu no 64 valstīm. Kaut gan Emīla sasniegums ir ļoti augstvērtīgs, rūgtumu par aizvadīto turnīru sagādājis tienešu neviennozīmīgais lēmums, kas liedzis pakāpties uz goda pjedestāla bronzas pakāpiena.

Priekšsacīkstēs Emīls pārliecinoši (ar atzīmi “ippon”) uzvarēja Ungārijas džudistu Čabu Totu un Ukrainas sportistu Vadimu Velkovu. Pusfinālā ar vienu “waza-ari” pārāks par mūsējo bija japānis Kenšins Mori, kurš vēlāk kļuva par 2017.gada pasaules vicečempionu. Cīņā par bronzas medaļu Emīls tikās ar Krievijas pārstāvi Saidu Gadžijevu. Ieguvis nelielu pārsvaru pār mūsu sportistu, pretinieks nopelnīja divus “šido”. Kad 35 sekundes pirms laika beigām tiesnesis uz tatami cīņu apturēja, daudzi bija pārliecināti, ka Krievijas sportists saņems pelnīto trešo “šido”. Tomēr pēc pauzes, kura – kā ir pārliecināts treneris Gatis Mīlenbergs – arī salauza cīņas gaitu un izšķīra rezultātu, tienešu komisārs pieņēma lēmumu cīņu turpināt. Diemžēl īsajā laika sprīdī atgūt zaudēto vairs neizdevās, un bija jāsamierinās ar 5.vietu, kas tik un tā ir labākais mūsu valsts džudistu sasniegums šajā čempionātā.

Treneris Gatis atzīst, ka čempionāta laikā arī pats guvis lielu pieredzi, vērojot, kā trenējas kadeti no citām valstīm, īpaši Āzijas sportisti. “Faktiski viņu treniņu process neatšķiras no pieaugušo izlases treniņiem. Mūsu 2002.gadā dzimušajiem sportistiem būs jāpieliek ļoti lielas pūles un darbs, lai nākamajā sezonā šāda mēroga sacensībās tiktu kaut vai labāko pieciniekā,” ir pārliecināts treneris.

Emīlam šīs bija pēdējās sacensības kadetu statusā, un turpmāk viņš startēs U21 vecuma grupā. Vēlam izturību un panākumus!

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-90kg) 5. +2/-2 27 350