PASNIEGTAS “KYODAI” GADA BALVAS

“Sūrs darbs, saldi augļi” – šo sakāmvārdu noteikti var attiecināt uz aizvadīto sezonu, kas mūsu džudo klubam bijusi ļoti veiksmīga. Lai atskatītos uz sasniegto, apbalvotu labākos no labākajiem, pateiktos draugiem un atbalstītājiem, kā arī kārtīgi nosvinētu kopīgiem spēkiem gūtos panākumus, “KYODAI” piektdienas vakarā pulcējās jau otrajā “Gada balvas” pasniegšanas ceremonijā.

Ar lepnumu un patiesu prieku vairākkārt tika uzsvērti šīs sezonas lieliskie panākumi. Jau pērn, vētījot iegūtās medaļas, šķita, ka esam pārspējuši paši sevi, taču šogad medaļu skaits ir vēl iespaidīgāks. Piedaloties 40 sacensībās Latvijā un ārpus tās, ir izcīnītas 311 medaļas – 122 zelta, 86 sudraba un 103 bronzas. Medaļām bagātākie turnīri bijuši Carnikavā (27 medaļas), Siguldā (23 medaļas), Tallinā un Alūksnē (21 medaļa).

Liels pagodinājums visiem bija Latvijas džudo federācijas prezidenta Vsevoloda Zeļonija klātbūtne šajā pasākumā. Vsevolods Zeļonijs un mūsu kluba galvenais treneris Gatis Mīlenbergs ir pazīstami jau 17 gadus – sākotnēji Vsevolods Zeļonijs bijis Gata elks, pēc tam cīņu partneris un draugs, bet nu abi kļuvuši par kolēģiem Latvijas džudo federācijā. V.Zeļonijs pasniedza mūsu klubam federācijas atzinības rakstu par džudo cīņas attīstības veicināšanu un kluba sasniegumiem 2017.gadā. Savukārt no mūsu kluba V.Zeļonijs saņēma pirmo “Gada balvas” nomināciju – “Gada zaļākais draugs”.

Jau otro gadu nominācija “Gada starptautiskais draugs” aizceļo uz Poliju pie džudo kluba “Lemur”. Tomēr jāuzsver arī labā sadarbība ar Igaunijas klubu “Audentes”, tādēļ bija liels prieks redzēt mūsu pasākumā treneri Dmitri Leppu, kurš kopā ar kluba biedriem palika arī pēc oficiālās daļas noslēguma.

Šogad nomināciju klāstā tika iekļautas arī vairākas jaunas nominācijas. Tā “Gada KYODAI atgriešanās” piešķirta Dāvim Dūdam, kurš spējis pārvarēt lūzuma punktu un no jauna pierādījis sevi kā lielisku sportistu. Grūtais darbs treniņos nesis augļus un nomināciju Tomam Kristiānam Birkhānam – viņš ir uzvarējis nominācijā “Gada KYODAI izaugsme”. Savukārt Madara Bērziņa kļuvusi par pirmo “Gada KYODAI mazo samuraju”.

Katru mēnesi, izvērtējot sportistu sniegumu sacensībās, atdevi, disciplīnu un attieksmi treniņos, tiek noteikts “Mēneša džudists”. Pasākuma laikā no visiem tiem, kuriem bijis gods būt par labākajiem 2017.gadā, klātesošie sportisti balsojot izvēlējās “Gada KYODAI skatītāju simpātiju”. Šis tituls tika Krišjānim Ceram.

Tāpat ik mēnesi tiek izvēlēts arī “Mēneša ippon”. Noteikt, kurš tieši ir vislabākais un pelnījis “Gada ippon”, bijis grūti. Pēc konsultācijām ar citu valstu treneriem pieņemts lēmums par uzvarētāju šajā nominācijā atzīt Annu Gulīti, kura gada laikā piedalījusies 20 turnīros, no kuriem 18 izcīnījusi zelta medaļas, visbiežāk uzvarot tieši ar “ippon”. Anna no treneriem saņēma arī īpašu balvu – zaļo jostu.

Protams, ka paši sportisti visvairāk gaidīja reitinga uzvarētāju paziņošanu, jo gada garumā krājuši tik svarīgos punktus, apmeklējot treniņus, piedaloties sacensībās un kluba rīkotajos pasākumos. Jāteic, ka nevienam no pagājušā gada līderiem savās pozīcijās noturēties nav izdevies, bet cīņa par pjedestālu ir bijusi ļoti sīva. Sveicam mūsu labākos: U8 Matīsu Pomaskovu (596), Kristeru Baltgalvi (488), Druvi Zilberu (383), U10 Markusu Zuģicki (2822), Justīni Janeli (2660), Elizabeti Leizāni (1752), U12 Annu Gulīti (5387), Ņikitu Afanasjevu (5005), Tomasu Manfeldu (4973), U14 Markusu Šaicānu (3137), Krišjāni Ceru (3016), Ņikitu Suhlovu (2000), U18 Emīlu Gerkenu (4607), Andi Dolgiļeviču (4015), Unu Dolgiļeviču (3914). Reitinga līderiem vērtīgas balvas, bet dāvanas saņēma pilnīgi visi sportisti, kas bija atnākuši uz pasākumu.

Gada balvas ceremonijā liels paldies tika teikts arī kluba atbalstītājiem un lielatbalstītājiem, bez kuru palīdzības būtu daudz grūtāk sasniegt izvirzītos mērķus. Savukārt vecāki pateicās treneriem par ieguldīto darbu, novēlot, lai nāktajā gadā atkal varētu teikt, ka “šis ir bijis ļoti veiksmīgs gads”. Lai piepildās visas vēlēšanās, un, protams, īstenojas sapnis par došanos uz džudo dzimteni Japānu!

Pēc Gada balvas ceremonijas oficiālās daļas noslēguma jau tradicionāli norisinājās kluba balle, kas jautrās dejās un sarunās ieskandināja garās brīvdienas, pēc kurām kluba džudisti ar svaigiem spēkiem sāks 2018.gada sezonu!

KYODAI GADA BALVAS 2017 NOMINĀCIJAS

GADA KYODAI DŽUDISTS 2017 U8

1.Matīss Pomaskovs 2.Kristers Baltgalvis 3.Druvis Zilbers

GADA KYODAI DŽUDISTS 2017 U10

1.Markuss Zuģickis 2.Justīne Janele 3.Elizabete Leizāne

GADA KYODAI DŽUDISTS 2017 U12

1.Anna Gulīte 2.Ņikita Afanasjevs 3.Tomass Manfelds

GADA KYODAI DŽUDISTS 2017 U14

1.Markuss Šaicāns 2.Krišjānis Cers 3.Ņikita Suhlovs

GADA KYODAI DŽUDISTS 2017 U18

1.Emīls Gerkens 2.Andis Dolgiļevičs 3. Una Dolgiļeviča

GADA KYODAI DŽIU-DŽITSU 2017

Māris Gobiņš

GADA KYODAI LADY FITNESS 2017

Anna Slavika

GADA KYODAI ĢIMENE 2017

Gobiņu ģimene

GADA KYODAI BRĀĻI 2017

Ralfs un Tomass Manfeldi

GADA KYODAI SKATĪTĀJU SIMPĀTIJA 2017

Krišjānis Cers

GADA KYODAI IPPON 2017

Anna Gulīte

GADA KYODAI ATGRIEŠANĀS 2017

Dāvis Dūda

GADA KYODAI IZAUGSME 2017

Toms Kristiāns Birkhāns

GADA KYODAI MAZAIS SAMURAJS 2017

Madara Bērziņa

GADA KYODAI TRENERIS 2017

Jeļena Ābele, Laura Kupre,  Andis Līkansis, Vilnis Mīlenbergs Džeisons Smoļars

GADA KYODAI STARPTAUTISKAIS DRAUGS 2017

Džudo klubs “Lemur” (Polija, Varšava)

GADA KYODAI ZAĻĀKAIS DRAUGS

Vsevolods Zeļonijs

GADA KYODAI ATBALSTĪTĀJI 2017

Tīna Borisova, Evija Cera, Dmitrijs Geraskins, Mārtiņš Grāvelis, Sofja Gužavina , Vjačeslavs Ignatenko,  Ilgars Jusifovs, Juris Lazdiņš, Andis Līkansis, Andris Lovnieks,  Dace Manfelde, Ieva Peņķe, Kaspars Zuģickis

GADA KYODAI LIELATBALSTĪTĀJI 2017

Svetlana Afanasjeva, Inga Ābele Miglāne un Gatis Ābele, Olavs Cers, Inta Kugra un Aivars Janovskis, Dmitrijs Namavīrs, Gunards Pomaskovs