TRĪS DALĪBNIEKI – TRĪS ČEMPIONI! (papildināts)

Sestdien Rīgā norisinājās Latvijas atklātās meistarsacīkstes junioriem (U21), kurās džudo klubu “KYODAI” pārstāvēja trīs sportisti – Emīls Gerkens (-90kg), Ņikita Duinovs (-81kg) un Andis Dolgiļevičs (-55kg). Visi puiši startēja lieliski, izcīnot zelta medaļas, turklāt visas cīņas, izņemot vienu, tika uzvarētas ar “ippon”.

Dalībnieku skaits sacensībās nebija liels, vien 61 sportists (dažās kategorijās neieradās pat 2/3 pieteikto dalībnieku, citās nebija vispār), tomēr konkurenci Latvijas jaunajiem džudistiem izrādīja arī kolēģi no Lietuvas un Igaunijas. Kaimiņvalstu juniori kopumā izcīnīja deviņas medaļas, tomēr goda pjedestāls pieder Latvijas klubiem. “KYODAI” ar diviem zeltiem (Ņikita joprojām pārstāv arī Liepājas komplekso sporta skolu, tādēļ viņa medaļa tiek skaitīta atsevišķi) ierindojās trešajā vietā.

“Varu būt vairāk nekā apmierināts ar junioru startu, it sevišķi tādēļ, ka visas cīņas, izņemot Ņikitas pusfinālu, tika uzvarētas ar “ippon”, bet arī šo cīņu mūsu sportists aizvadīja ļoti pārliecinoši,” sacensību norisi komentē treneris Gatis Mīlenbergs. “Nopietni vīri ar nopietnu attieksmi, galvenais ir iesākto turpināt,” uzsver Gatis, piebilstot, ka abi ar izcīnīto uzvaru nostiprinājuši līderpozīcijas savā kategorijā. Andim, pēc Gata teiktā, šajās sacensībās bija cits mērķis, tomēr ne visi pieteiktie dalībnieki ieradās.

Nākamās sacensības mūsu kadetiem (U18) jau nākamajā nedēļā Tallinā (meitenēm tas būs arī reitinga turnīrs, lai krātu punktus dalībai Latvijas izlasē), bet juniori marta sākumā Tartu piedalīsies Igaunijas atklātajās meistarsacīkstēs (U21). Savukārt 24.-25.martā vēl nopietnāks pārbaudījums puišus gaida “Masters Bremen” turnīrā. Turam īkšķus!

 

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-90kg) 1. +4 5 395
Ņikita Duinovs (-81kg) 1. +3 9 375
Andis Dolgiļevičs (-55kg) 1. +2 2