PIECI DALĪBNIEKI – PIECAS MEDAĻAS IGAUNIJAS MEISTARSACĪKSTĒS U21

Sestdien kaimiņvalsts pilsētā Tartu notika Igaunijas atklātās meistarsacīkstes U21 vecuma grupā, kurās džudo klubu “KYODAI” pārstāvēja pieci dalībnieki – juniori Ņikita Duinovs (-81kg) un Emīls Gerkens (-90kg), bet “degunus apsildīt” un pieredzi gūt, cīnoties ar vecākiem pretiniekiem, līdzi tika paņemti arī Paula Elīza Cera (-52kg), Andis Dolgiļevičs (-55kg) un Una Dolgiļeviča (-70kg). Jāteic gan, ka dalībnieku skaits turnīrā bija visai pieticīgs, vien ap 60 sportistu, turklāt atsevišķās kategorijās tās droši varēja saukt par Latvijas meistarsacīkstēm, jo startēja tikai mūsu valsts sportisti. Turnīra līmeni nedaudz uzspodrināja vien meistarīgie džudisti no Krievijas, kuru pārākumu nācās atzīt gan Emīlam, gan Andim.

Uzvarot trīs cīņas, pirmo vietu meistarsacīkstēs izcīnīja Ņikita, tāpat arī Una bija pārāka par vienīgo pretinieci. Divas uzvaras un divi zaudējumi sudrabu nodrošināja Andim, savukārt Emīlam un Paulai šoreiz bronzas medaļas. Jāatzīmē, ka Latvijas džudo federācija Igaunijas atklātās meistarsacīkstes ir noteikusi kā reitinga turnīru (koeficients 1,5) dalībai junioru Eiropas un pasaules čempionātā.

Treneris Gatis Mīlenbergs atzīst, ka sacensības apliecinājušas – arī Igaunijā diemžēl ir lielas problēmas džudo attīstībā un ir grūti ieinteresēt sportistus junioru vecumā turpināt trenēties. “Igaunijas atklātajās meistarsacīkstēs zālē ir 60 sportistu. Ļoti bēdīgi. Iespējams, tieši klusums zālē traucēja Emīlam un Ņikitam, kuriem šīs bija svarīgas sacensības, sevi noskaņot labām cīņām,” uzskata Gatis. Līdzīga noskaņa bijusi arī kadetu vidū, un, tā kā šis turnīrs viņiem bijis kā treniņš, tad arī cīņu izvērtēšana notiks treniņu laikā.

Emīls, Ņikita, kā arī Dāvis Dūda jau šodien devās uz nedēļu ilgu starptautisku nometni “Going For Gold” Čehijā. Nākamais svarīgais starts U21 un U18 vecuma grupu puišiem plānots 24.-25.martā “Masters Bremen” turnīrā Vācijā. Vēlam veiksmi!

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
U21        
Ņikita Duinovs (-81kg) 1. +3 10 255
Emīls Gerkens (-90kg) 3. +2/-1 7 110
U18        
Una Dolgiļeviča (-70kg) 1. +2 2  
Andis Dolgiļevičs (-55kg) 2. +2/-2 5  
Paula Elīza Cera (-52kg) 3. +1/-2 4