TIKAI VIENA UZVARA EIROPAS ČEMPIONĀTĀ JUNIORIEM

Pagājušās nedēļas nogalē Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā pulcējās Eiropas labākie jaunie džudisti, lai noskaidrotu pašus spēcīgākos U21 vecuma grupā. Diemžēl ne mūsu kluba pārstāvjiem, ne Latvijas izlasei starts neizdevās – mūsu valsts sportisti izcīnīja divas uzvaras, no kurām viena “KYODAI” kluba džudista Ņikitas Duinova (-81kg) kontā.

Ņikita pirmajā cīņā tikās ar savu ilggadēju pretinieku un senu pāridarītāju – gruzīnu izcelsmes Grieķijas sportistu Vasileiu Balampanašvili, kuram pirms trim gadiem zaudēja pasaules kadetu čempionāta finālā. Trenerim Gatim Mīlenbergam šķitis, ka uzvara pār tik principiālu pretinieku būs kā motivācija agresīvam un pārliecinošam turpinājumam, diemžēl otrās cīņas beigās mūsu sportists pieļāvis muļķīgu kļūdu, cīnoties “ne-waza”, un turnīrs viņam beidzies.

Otrs mūsu kluba sportists Emīls Gerkens (-90kg) uz Eiropas čempionāta tatami izgāja pēc teju pusgadu ilgas pauzes. Izloze nebija mūsu pusē, un jau pirmajā cīņā Emīls tikās ar vēlāko šī turnīra sudraba medaļnieku, Turcijas sportistu Mertu Sismanlaru. Acīmredzot traumas dēļ ieilgušais pārtraukums un cīņu prakses trūkums bija iemesls nepārliecinošajam Emīla sniegumam.

Jau pēc mēneša mūsu juniori dosies uz pasaules čempionātu Bahamās, līdz tam aizvadot treniņnometni Itālijā un piedaloties starptautiskajā turnīrā “Warsaw Judo Open” Polijā.

Pavisam Eiropas čempionātā Sofijā piedalījās 405 sportisti no 42 valstīm. Godalgotās vietas kopvērtējumā izcīnīja Gruzijas, Itālijas un Francijas sportisti.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Ņikita Duinovs (-81kg) +1/-1 31 55
Emīls Gerkens (-90kg) -/-1 34 25