SEPTEMBA DŽUDOKA – UNA DOLGIĻEVIČA

Ja kāds domā, ka meiteņu džudo ir tikai hobijs, viņš ļoti maldās. “Warsaw Judo Open” turnīra zelta medaļa ir viena no prestižākajām, kādu vēlas izcīnīt ikviens kadets. Una uz Varšavas sacensību pjedestāla kāpj ne pirmo reizi, un tā nav nejaušība. Drīzāk nejaušība ir zaudējumi šajā Eiropas kausu sezonā, jo Una noteikti ir no tām meitenēm, kas var cīnīties augstākā līmeņa turnīros. Pašai tikai jātiek galā ar emocijām un jāsakārto domas. Treniņu procesā Una izpilda visus trenera dotos norādījumus un ir vienmēr gatava doties cīņā uz tatami.

 

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudisti.

Cik ilgi trenējies džudo un kāpēc tieši šis sporta veids?

– Es džudo trenējos apmēram 11 gadus . Sāku ar to nodarboties tāpēc, ka bērnudārzā bija iespēja apmeklēt nodarbības.

Vai kādreiz ir bijusi vēlme treniņus pārtraukt un kā Tu sevi motivē tos turpināt?

– Nē man nav bijusi vēlme pārtraukt treniņus un es sevi motivēju, domājot par to, kamēr es apmeklēšu treniņus, citi džudisti, iespējams, neapmeklēs treniņus, un es būšu stiprāka par viņiem, kā arī man būs labāki rezultāti sacensībās.

 Vai atceries savas pirmās sacensības un pirmo medaļu?

– Jā es, atceros. Sacensības notika Ziemeļvalstu ģimnāzijā, “Dinamo Lat – Noris Cup 2009”, kur es cīnījos svara kategorijā līdz 29 kilogramiem. Diemžēl zaudējot fināla cīņu, es izcīnīju sudraba medaļu.

 Tu esi bijusi daudzos turnīros, vai ir kāds, kurš īpaši palicis atmiņā?

– Man daudzi turnīri ir palikuši atmiņā, bet viens no īpašajiem ir bijis Lietuvā, Kauņā – “International Children’s Games”, kurā es uzvarēju un, pateicoties tam, ieguvu brūno jostu.

Kuram no pasaules līmeņa džudistiem Tu vēlētos līdzināties?

– Es vēlētos līdzināties Clarisse Agbegnenou, jo man patīk viņas daudzveidīgā tehnika un cīņas stils. Es iedvesmojos no viņas, skatoties viņas cīņas dažādās sacensībās, redzot viņas neatlaidību un lielo vēlmi uzvarēt.

Kāds ir Tavs džudo mēŗkis?

– Šobrīd viens no svarīgākajiem mērķiem džudo man ir izcīnīt medaļu kādā no kadetu Eiropas kausiem. Lai to paveiktu, man ir jāiegulda smags darbs un jāpievēršas tam nopietni. To arī es cenšos darīt, cītīgi trenējoties.

Ko Tu novēlētu saviem kluba biedriem?

– Es saviem kluba biedriem novēlu nekad nepadoties un būt pašpārliecinātiem par sevi ,neatlaidīgiem un ticēt sev.