OKTOBRA DŽUDOKA – KRISTIĀNA BABIJA

Pagājusī sezona Kristiānai nebija no veiksmīgākajām, turklāt nevis vāju startu, bet gan traumu dēļ. Šo gadu sportiste sāka ar lielu motivāciju sasniegt augstus rezultātus un soli pa solim, ieguldot lielu darbu treniņos un uzrādot labu sniegumu kontrolsacesībās, šim mērķim tuvojas. Cerams, ka nākamie divi gadi kadetu vecuma grupā vainagosies ar panākumiem!

 Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudisti:

Cik ilgi trenējies džudo un kāpēc tieši šis sporta veids?

– Es ar džudo nodarbojos jau 11 gadus. Kāpēc tieši šis sporta veids? Tādēļ, ka es ļoti vēlējos iemācīties sevi aizstāvēt. Kad es aizgāju uz pirmo treniņu, džudo mani ļoti aizrāva.

Vai atceries savas pirmās sacensības un pirmo medaļu?

– Īsti neatceros, bet man šķiet, ka tās notika Carnikavā un es ieguvu pirmo vietu.

Vai pirms sacensībām Tev ir kādi īpaši rituāli, ko dari vai – tieši otrādi – nedari?

– Pirms sacensībām sākumā es klausos mierīgu mūziku un tad, kad jau drīz ir jāgatavojas cīņai, sāku klausīties kaut ko motivējošu. Vienmēr sev saku: “Es darīšu visu, lai sasniegtu to, lai arī kas tas būtu. Nevar apstāties tad, kad esmu nogurusi. Es apstāšos tad, kad es visu būšu pabeigusi! “

Ko uzskati par savu līdz šim lielāko panākumu?

– Šogad “Warsaw Judo Open” ieguvu 3.vietu U16 un man šķiet, ka šīs bija nopietnākās sacensības līdz šim, jo pirmo reizi Varšavā cīnījos smagajā svarā.

Kuram no pasaules līmeņa džudistiem Tu vēlētos līdzināties?

Es vēlētos līdzināties Dariai Bilodid, jo, neskatoties uz to, ka viņai ir 17 gadu, viņa var startēt liela mēroga sacensībās un visa gada laikā viņai ir bijuši augsti rezultāti.

Kāds ir Tavs mēŗķis džudo?

Šobrīd mans mērķis ir cītīgi trenēties nākamajam gadam, jo es vēlos piedalīties Eiropas kausos, lai varētu iekļūt Latvijas izlasē.

Ko Tu novēlētu saviem kluba biedriem?

– Es saviem kluba biedriem novēlu, lai arī cik grūti būtu, nekad nenolaist rokas! Lai veicas visiem nākamajā gadā!