DĀVIM ZELTS SELL SPĒLĒS KAUŅĀ

Nedēļas nogalē Kauņā norisinājās XXXV SELL Studentu sporta spēles, kurās zelta medaļu izcīnīja mūsu kluba sportists, Latvijas Universitātes students Dāvis Dūda (-90kg). Dāvis SELL spēlēs piedalās jau trešo gadu pēc kārtas un vienmēr ir izcīnījis 1.vietu.

Svara kategorijā līdz 90kg cīnījās 11 džudistu no dažādām Latvijas un Lietuvas augstskolām. Pirmajā cīņā mūsu sportists bija pārāks par Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes audzēkni Deividu Gili, pēc tam uzvarēja Lietuvas Sporta universitātes studentu Dominiku Santaru un Viļņas universitātes pārstāvi Mindaugu Skirgailu, bet finālā bija pārāks par vēl vienu Lietuvas Sporta universitātes džudistu Donatu Saboni. Visas cīņas Dāvis uzvarēja ar “ippon”.

SELL Studentu sporta spēles notiek jau kopš 1923.gada, kad par šādu sporta foruma izveidi studējošai jaunatnei vienojās četras valstis – Somija, Igaunija, Latvija un Lietuva. Arī SELL nosaukums veidots no šo četru valstu nosaukuma oriģinālvalodā pirmajiem burtiem. Ja pirmajās SELL spēlēs studenti sacentās tikai trīs sporta veidos – vieglatlētikā, tenisā un futbolā, tad šogad sacensības notika 13 dažādās disciplīnās. Arī valstu pārstāvniecība sen jau pāraugusi četru valstu robežas. Šogad Kauņā bija ieradušies vairāk nekā 800 atlēti no 15 dažādām valstīm, pārstāvot 52 augstākās izglītības iestādes.