MEITENĒM NEATSVERAMA PIEREDZE EIROPAS JAUNATNES OLIMPIĀDĒ

No 21.-27.jūlijam Azerbaidžānas galvaspilsēta Baku uzņēma Eiropas spēcīgākos jaunos sportistus, kuri noskaidroja labākos no labākajiem 15.Eiropas Jaunatnes olimpiādē (EYOF). Latvijas izlasē bija arī trīs mūsu kluba sportistes – Una Dolgiļeviča (-70kg), kura, izcīnot 5.vietu, uzrādīja vienu no labākajiem rezultātiem starp Latvijas sportistiem, kā arī Kristiāna Babija (+70kg) un Paula Elīza Cera (-52kg).

KYODAI klubam šī jau ir trešā reize, kad EYOF tiek iegūta 5.vieta – pirms tam šādu rezultātu sasniedza gan Džeisons Smoļars (2011.g.), gan Emīls Gerkens (2017.g.). “Cerams, ka nākamajā olimpiādē, kura būs pēc diviem gadiem Slovākijā, šo tradīciju lauzīsim un izcīnīsim medaļu,” ir pārliecināts treneris Gatis Mīlenbergs. Vienu, ne pārāk labu tradīciju, Unai jau izdevās mainīt – viņa kā izlases karognesēja pirmo cīņu nezaudēja (neveiksmi sacensību pirmajā kārtā šogad piedzīvoja gan Eiropas spēļu karognesējs Jevgēņijs Bondarenko, gan Pasaules Vasaras universiādes karognesējs Dāvis Dūda).

Gatis uzsver, ka “šoreiz nevis palikām 5.vietā, bet to izcīnījām.” Viņaprāt, augstais emocionālais pacēlums pēc lieliskā snieguma Eiropas čempionātā, lielā uzmanība no malas varēja būt iemesls, kādēļ Unai cīnīties šoreiz bijis grūtāk nekā parasti. Arī Kristiānai un Paulai izloze bijusi laba, taču “džudo ir džudo, tur uzvar stiprākais, un šoreiz tās bija pretinieces.” Tomēr treneris ir pārliecināts, ka visas meitenes guvušas lielu pieredzi un sajutušas olimpisko gaisotni. “Lai tiektos uz “lielo olimpiādi” 2024.vai 2028.gadā, ir jāstrādā vēl nopietnāk.” Jāpiebilst, ka Unai sezona vēl nav galā, jo viņa vienīgā no mūsu kluba ir kvalificējusies kadetu pasaules čempionātam, kas septembra beigās notiks Kazahstānā.

15.Eiropas Jaunatnes olimpiādē savu sportisko meistarību pārbaudīja apmēram 3600 jauno sportistu no 50 Eiropas valstīm. Latvijas komandas sastāvā bija iekļauti 34 sportisti. Džudo sacensībās tika pārstāvētas 40 valstis (297 dalībnieki), labākos rezultātus uzrādīja Turcijas, Nīderlandes un Azerbaidžānas jaunie talanti.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-70kg) 5. +3/-2 18 430
Paula Elīza Cera (-52kg) -/-1 23 30
Kristiāna Babija (+70kg) -/-1 15 30