ŅIKITAM 7.VIETA PASAULES VASARAS UNIVERSIĀDĒ

Atzīstamu rezultātu – 7.vietu – 30.Pasaules vasaras universiādē Neapolē sasniedzis mūsu kluba sportists, Rīgas Aeronavigācijas institūta students Ņikita Duinovs (-81kg).

Pārliecinoši uzvarējis Kipras un Ēģiptes džudistus, apakšgrupas finālā mūsu sportists atzina Krievijas pārstāvja Abasa Azizova pārākumu. Veiksmīga pirmā cīņa arī gandarījuma turnīrā, kur pārspēts Mongolijas sportists, tomēr pēc tam piedzīvota neveiksme cīņā pret Vācijas džudistu Janošu Hunfeldu.

Diemžēl otrs mūsu kluba pārstāvis Dāvis Dūda (-90kg), kurš universiādes atklāšanas ceremonijā nesa Latvijas valsts karogu, jau pirmajā cīņā zaudēja Somijas sportistam un tālākām cīņām nekvalificējās.

Jāteic, ka konkurence džudo sacensībās bija ļoti liela, jo starp turnīra dalībniekiem bija gan pasaules un kontinentu čempionātu, gan “Grand Slam” un “Grand Prix” medaļnieki.

30.Pasaules vasaras universiādē, kas Neapolē norisinās no 3. līdz 14. jūlijam, piedalās vairāk nekā 9800 studējošo atlētu no 140 valstīm. Latviju sacensībās pārstāv 32 sportisti no 11 Latvijas augstskolām, vienas ASV augstskolas un vienas Senagālas universitātes. Latvijas studenti startē basketbolā vīriešiem, džudo, šaušanā, paukošanā, peldēšanā, taekvondo, tenisā, sporta vingrošanā un vieglatlētikā.