VĒSTURISKS PANĀKUMS EIROPAS ČEMPIONĀTĀ KADETIEM

 

Unas Dolgiļevičas (-70kg) izcīnītā sudraba medaļa Eiropas čempionātā kadetiem ir nebijis panākums ne tikai džudo klubam KYODAI, bet arī Latvijai kopumā, jo līdz šim nevienai džudistei ne kadetu, ne junioru vecumā tas nebija izdevies!

Kontinenta spēcīgākie jaunie džudisti pagājušajā nedēļā tikās Varšavā. Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēja desmit sportistu, viņu vidū arī četri mūsu kluba audzēkņi – Una, Kristiāna Babija (+70kg), Paula Elīza Cera (-52kg) un Andis Dolgiļevičs (-60kg).

Treneris Gatis Mīlenbergs, paužot prieku par ilgi gaidīto medaļu tik nozīmīga mēroga sacensībās, atzīst, ka Una visas čempionāta cīņas aizvadījusi taktiski pareizi un pārdomāti. “Pirmā cīņa pret dānieti bija piesardzīga, ātri tika iegūts “waza-ari” un pārākums noturēts līdz cīņas beigām. Čehijas pārstāve ātri uzvarēta ar lielisku “ippon” jau pirmajā uzbrukumā.” Ar nelielām bažām tika gaidīta tikšanās ar spēcīgo Polijas džudisti, taču uzvara ar diviem “waza-ari” ļāva jau vērtēt nākamo pusfināla pretinieci. Par mūsu sportistei “parocīgāku” tika uzskatīta gruzīniete, un ar lielisku “uchi-mata” Una iesoloļa finālā, sasniedzot līdz šim lielāko panākumu Latvijas kadetu vidū. Arī finālcīņu pret Spānijas džudisti Ai Tsunodu (abas bija tikušās finālā arī Eiropas kausa posmā Tulā) Una aizvadījusi taktiski pareizi, tomēr spānietei, cīnoties “ne-waza”, izdevies īstenot žņaugšanas paņēmienu. Neskatoties uz šo zaudējumu, gan treneris, gan sportiste ir apņēmības pilni nākamajās sacensībās panākt uzvaru.

“Apsveicu Unu, visu mūsu klubu, treniņu biedrus, līdzjutējus gan klātienē, gan mājās, sponsorus, kuri mūs atbalstīja visa gada garumā,” pateicīgs ir treneris.

Vērtējot pārējo mūsu sportistu cīņas, Gatis uzslavē Andi, kurš labi nocīnījies pret Gruzijas sportistu, uzsverot, ka “izloze bija visgrūtākā, kāda vien varēja būt”. Paula un Kristiāna, pēc trenera domām, pirms savas cīņas “sadegušas”, tādēļ tā aizvadīta nervozi, saspringi un piedzīvots zaudējums.

 

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-70kg) 2. +4/-1 26 640
Andis Dolgiļevičs (-60kg) -/-1 38 30
Paula Elīza Cera (-52kg) -/-1 33 30
Kristiāna Babija (+70kg) -/-1 17 30