JŪLIJA DŽUDOKA – ROBERTS LEIZĀNS

Ne vienmēr mēneša džudistu var izvēlēties tikai pēc augstiem rezultātiem sacensībās. Šoreiz tas ir Roberts Leizāns. Viņš ļoti pārsteidza džudo turnīrā Venrajā, neatlaidīgi cīnoties vienu cīņu pēc otras un gandrīz aizsniedzoties līdz medaļai. Taču medaļa nav pats galvenais dzīvē. Viena no džudo svarīgākajām idejām ir kļūt spēcīgākam nevis par citiem, bet katru dienu kļūt spēcīgākam pašam par sevi. Roberts regulāri piedalās treniņos, tas viņam palīdz arī skolā un citās nodarbībās. Viņš ir pieklājīgs, centīgs un gudrs.

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

No cik gadu vecuma Tu trenējies džudo? Kādēļ tieši šis sporta veids?

– Es trenējos džudo no piecu gadu vecuma. Kad redzēju, ka citi trenējas un iedomājos, cik forši būtu, ja es arī trenētos, un tad es izskatītos tāpat kā tie, kas trenējas. Tas bija ļoti motivējoši.

Vai atceries savas pirmās sacensības un izcīnīto medaļu?

– Pirmās sacensības bija klubā ar saviem treniņu biedriem un medaļas deva visiem. J Ārpus kluba pirmās sacensības laikam bija džudo kluba LIDO organizētās, un es ieguvu trešo vietu. J

Vai ir kāds džudists Latvijā vai pasaulē, kuram Tu gribētu līdzināties?

– Man nav tāda cilvēka, kuram līdzināties, mēs katrs esam citādāki, un katram savs ceļš. Vai arī es vēl neesmu atradis savu ‘’varoni’’.

Kas Tev džudo šķiet pats grūtākais?

– Grūtākais ir sagatavoties cīņām un bieži vien neizdodas sakoncentrēties. Bet jo vairāk trenējas, jo labāk izdodas.

Kādam, Tavuprāt, jābūt labam džudistam?

– Labs džudists ir cilvēks, kurš ir gatavs gan fiziski, gan emocionāli cīnīties ar sevi.

Ko labprāt dari brīvajā laikā?

– Reizēm brīvajā laikā trenēju sevi fiziski, bet pēc treniņa ļauju sev atpūsties un dažreiz paspēlēju telefonā spēles un palasu grāmatu. J

Kura no Tavām cīņām Tev visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc? (jautājumu uzdod jūnija džudists Deivs Zvaners)

– Pirmās sacensības Venrajā, kad man bija septiņi gadi un cīņa par trešo vietu ar kluba biedru Robertu Neilandu. Cīņas laikā nebija rezultāta, un šajā vecumā vēl nebija “golden-score”, rezultātu izšķīra tiesnešu balsojums. Es dabūju 3.vietu.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

– Vai tev ir bijis brīdis, kad tu gribi pamest džudo un visu aizmirst?