MŪSU KADETI NOSLĒDZ ĻOTI VEIKSMĪGO SEZONU

Pēc pasaules čempionāta, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Kazahstānā, sezona beigusies mūsu kadetiem. Kaut gan cīņas pasaules čempionātā neaizritēja kā plānots, tomēr šo gadu U18 vecuma grupai var uzskatīt par vienu no visveiksmīgākajiem džudo kluba KYODAI vēsturē.

Nenoliedzami, ka favorīte šajā grupā ir Una Dolgiļeviča (-70kg). Viņas kontā šosezon divas bronzas medaļas (kadetu kauss Berlīnē un reitinga turnīrs “International Thuringia Cup”), sudrabs kadetu kausā Tulā un Eiropas čempionātā Varšavā, kā arī 5.vieta EYOF un dalīta 9.vieta nule kā notikušajā pasaules čempionātā Almati. “Diemžēl jau pirmajā dienā pēc ierašanās čempionātā Una treniņā satraumēja plecu, tādēļ piecas dienas tika pavadītas mierīgi,” stāsta treneris Gatis Mīlenbergs. Pirmā cīņa pret Āfrikas U18 un U21 čempioni, Ēģiptes sportisti bija ļoti smaga, sāpīga un saspringta, bet, pateicoties Unas stiprajam raksturam, tika uzvarēta. Ar nākamo pretinieci no Vācijas Una šosezon bija tikusies trīs reizes, cīņas plāns bija sagatavots jau mājās, bet traumas dēļ to pilnībā īstenot neizdevās. Aktīvi uzsākusi cīņu, Una piespieda pretinieci nopelnīt aizrādījumu, taču tālāk cīņas tempu noturēt neizdevās, un piedzīvots zaudējums. Neskatoties uz šo neveiksmi, Una kopumā aizvadījusi ļoti lielisku sezonu, un, pateicoties 2.vietai Eiropas čempionātā, nākamajā gadā būs Latvijas olimpiskajā vienībā (LOV).

 Labu sezona bija arī Kristiānai Babijai (+70kg), vairākās nozīmīgās sacensībās paliekot vien soli aiz pjedestāla (5.vieta kadetu kausā Teplicē un “International Thuringia Cup”). Kristiāna šogad bija jaunākā šajā vecuma grupā, tādēļ ceram, ka ātri izdosies atveseļoties pēc traumas un nākamajā gadā ar pilnu atdevi viņa varēs gatavoties Eiropas čempionātam Rīgā.

 Veiksmīgs starts kadetu kausā Teplicē (5.vieta) ļāva Latvijas izlasē iekļūt un kvalificēties Eiropas čempionātam arī Paulai Elīzai Cerai (-52kg), tādējādi kopā ar Andi Dolgiļeviču (-60kg), kurš arī bija izcīnījis tiesības startēt kontinenta svarīgākajā turnīrā, mūsu klubu čempionātā pārstāvēja četri sportisti.

Arī pārējie mūsu kadetu grupas sportisti, pēc trenera domām, šajā gadā guvuši lielu pieredzi. “Neapstājoties, tikai ejot uz priekšu, mūs gaida trīs aizraujoši gadi U21 vecuma grupā!”

Gatis saka lielu paldies mūsu kluba atbalstītājiem, ar kuru palīdzību spējām īstenot savus plānus, sportistu ģimenēm un visai mūsu kluba komandai, kura juta līdzi un atbalstīja savus biedrus!

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI PASAULES ČEMPIONĀTĀ:

 

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-70kg) 9. +1/-1 26 80