EMĪLS DEBITĒ SPĒCĪGAJĀ DISELDORFAS “GRAND SLAM” TURNĪRĀ

Pagājušās nedēļas nogalē Vācijā, Diseldorfā norisinājās viens no spēcīgākajiem un prestižākajiem “Grand Slam” posmiem, kurā ļoti labu debiju piedzīvoja viens no mūsu kluba līderiem Emīls Gerkens (-100kg).

Ātri uzvarējis pirmo cīņu pār sportistu, kurš startēja zem Starptautiskās džudo federācijas karoga, Emīls, demonstrējot sīksto raksturu, labi aizvadīja arī nākamo pret daudz pieredzējušāko, 36 gadus veco Alžīrijas džudistu. Treneris Gatis Mīlenbergs uzskata, ka arī šo cīņu mūsu sportists varēja uzvarēt, tik mazliet pietrūcis, lai pretinieks saņemtu trešo brīdinājumu. Vairāk nekā astoņu minūšu ilgā cīņā tomēr pārāka izrādījās pieredze. Emīla sniegums izraisījis lielu sacensību komentētāju interesi, turnīra galvenais komentētājs pēc cīņām uzmeklējis mūsu sportistu un treneri un aprunājies ar viņiem.

Līdzīgu sniegumu kā Emīls Diseldorfas turnīrā demonstrēja arī pārējie Latvijas džudisti Jevgēņijs Borodavko (-100kg) un Aleksejs Zarudņevs (-90kg), uzvarot pirmo, bet zaudējot otro cīņu.

Pieredzi, vērojot augstas klases sportistu iesildīšanos pirms cīņām, iznākšanu uz tatami un, protams, pašas cīņas, guvuši arī mūsu mazie līdzjutēji Tomass un Ņikita, kuri tikuši arī pie kopīgiem foto un autogrāfiem.

Savukārt Emīls labā noskaņojumā jau piektdien varēs doties uz Varšavu, lai piedalītos “European Judo Open” turnīrā.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-100kg) +1/-1 58 115