APRĪĻA DŽUDOKA – TOMS KRISTIĀNS BIRKHĀNS

Pašlaik ikvienam ir svarīgi nesalūzt psiholoģiski un nesākt slinkot! Bērniem ir parādījies vairāk brīvā laika, un diemžēl daudzi to izmanto nevis lietderīgi, bet izklaidējas. Bet ir sportisti, kuri ieklausās treneros un jau kopš ārkārtas situācijas pirmās dienas trenējas patstāvīgi, izmantojot „Zoom”, „Instagram”, veic rīta rosmi utt. Noteikti starp viņiem jāizceļ Toms, kurš bija arī viens no centīgākajiem grupu treniņos iepriekš un tādēļ sasniedzis arī labus rezultātus sacensībās.

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

Kā motivē sevi treniņiem šajā laikā, kad iespējas nodarboties ar džudo ir ierobežotas?

-Man īpaša motivācija šajā laikā nav nepieciešama, jo es pats apzinos, ka jāturpina trenēties un nedrīkst pazaudēt formu. Turpinu ievēroto dienas režīmu, lai gan šobrīd viņš ir savādāks.

Kādas ir attālināto treniņu pozitīvās, kādas – negatīvās īpašības?

-Labi ir tas, ka vispār treniņi notiek. Treneri dod uzdevumus, un viņus var redzēt un justies gandrīz kā īstā treniņā. Treniņi „Zoomā” ir vēl interesantāki, jo treneris var pamācīt, kā jādara. Slikti ir tas, ka nav kontakta treniņi, nevar cīnīties. Ļoti pietrūkst satikšanās ar kluba biedriem, treneriem un draugiem. Ļoti gribas ar kādu pacīnīties.

Vai mācīties mājās ir vieglāk vai grūtāk?

-Mājās mācīties man pašam ir vieglāk, man sanāk ātri izmācīties un būt brīvam, kā arī tagad man ir labākas atzīmes.

Ko labprāt dari brīvajā laikā, vai Tev ir kāds hobijs?

Brīvajā laikā patīk braukāt ar skūteri un riteni. Tāds viens hobijs man nav, man patīk gandrīz viss, kas saistīts ar sportu un visvairāk, protams, ar džudo.

Uz kuru valsti Tu gribētu aizceļot? Kāpēc? (jautājumu uzdod marta džudists Maksims Konstantinovs)

-Lai gan esmu bijis Japānā, tāpat gribētu tur atgriezties un pavadīt vairāk laika “Kodokan” džudo akadēmijā.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

-Kas ir labākais, ko tu iegūsti no džudo? Kāpēc?