MAIJA DŽUDOKA – MARKUSS ŠAICĀNS

Markuss piedalījies visos treniņos, kādi bija atļauti ierobežojumu laikā. Līdz ko varēja, pievienojās izlasei, un cītīgi trenējās kopā ar to. Priecē, ka augusi kvalitāte, ko pierādīja nesenās pārbaudes cīņas. Iegūta 3.vieta un labi aizvadītas cīņas, tuvojoties jau pieaugušo līmenim. Prieks, ka pazuduši arī “bērnības teātri”, kas pašam traucēja, atņemot lieku enerģiju.

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

Tu mēneša džudista titulu saņem atkārtoti. Ko esi sasniedzis šo divu gadu laikā?

-Šo divu gadu laikā esmu izmainījies kā cilvēks un kā sportists. Esmu startējis kadetu konkurencē un drīzumā likšu eksāmenu uz 2. KYU, un, protams, nevar aizmirst par pieredzi, ko esmu guvis šo divu gadu laikā. Covid-19 dēļ bija zaudēts vesels gads, tomēr es esmu guvis neparastu treniņu pieredzi tā laikā.

Pirms diviem gadiem Tu teici, ka lielākais džudo piedzīvojums ir satikt 2000.gada olimpisko čempionu Giuseppe Maddaloni. Kāds ir Tavs džudo sapnis pašlaik?

-Pašlaik mans džudo sapnis ir kļūt par jauno Ono vai Tediju Rineru. Es gribu kļūt par džudistu, no kura ņem piemēru un iedvesmu.

Pēdējais gads džudo ir bijis ļoti sarežģīts. Kā motivē sevi nepārtraukt treniņus?

-Mana galvenā motivācija ir mans sapnis, līdz kuram man vēl ir tālu jāiet, un mana ģimene, draugi. It sevišķi mani Covid-19 laikā motivēja doma, ka man ir jāuztur forma, lai vieglāk būtu startēt, kad sacensības atsāksies.

Tu tikko pabeidzi 9.klasi, kāds ir Tavs mērķis dzīvē?

-Mans dzīves mērķis ir būt laimīgam, ar iespēju uzturēt sevi un ģimeni, nepametot sportu, bet tieši saistot savu dzīvi ar to.

Kādus personīgus rezultātus Tu vēlies sasniegt džudo? (jautājumu uzdod aprīļa džudists Andrejs Čeprasovs)

-Es vēlētos piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

-Kā Tu domā, vai džudo būs vieta Tavā nākotne?