AUGUSTA DŽUDOKA – UNA DOLGIĻEVIČA

Vasarā Una priecēja ar labiem rezultātiem vairākos turnīros: izcīnīta bronzas un sudraba medaļa Eiropas junioru kausos, gan 5.vieta Eiropas junioru čempionātā. Pašlaik Una ir starp desmit labākajām džudistēm pasaules reitingā. Vēl nākamo gadu sportiste startēs junioru vecuma grupā, bet jau tagad ir pakāpeniski jāsāk gatavoties startiem pieaugušo konkurencē, domājot par olimpiskajām spēlēm 2024. un 2028.gadā.

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudisti:

Ko uzskati par savu pēdējā laika lielāko sasniegumu džudo?

-Laikam jau pēdējo startu – 5.vietu Eiropas čempionātā junioriem.

Covid-19 ierobežojumu dēļ sarežģītāka bijusi arī gatavošanās starptautiskajiem startiem. Kā sevi motivē nepadoties un turpināt?

-Man motivācija trenēties nepazūd, jo es zinu, ka neesmu vienīgā, kas ir šādā situācijā. Citās valstīs arī vēl joprojām ir Covid-19 ierobežojumi.

Līdz šim Tev nācies treniņus savienot ar mācībām, bet nu skolas vietā būs augstskola. Ko sagaidi no savām studijām?

-Pagaidām, kamēr studijas ir attālināti, man viegli izdodas apvienot treniņus ar augstskolu. Es ceru, ka man tikpat viegli to izdosies arī tad, kad lekcijas notiks klātienē.

Vai Tev atliek kāds brīdis arī hobijiem? Ko labprāt dari brīvajā laikā?

-Nesanāk pārāk daudz brīvā laika kādam hobijam, tāpēc es brīvo laiku pavadu atpūšoties.

Kādas cilvēciskas rakstura īpašības, nodarbojoties ar džudo, esi ieguvusi, kuras no tām ( nosauc divas) Tev dzīvē noderēs visvairāk? (jautājumu uzdod jūlija džudiste Anna Gulīte)

-Es domāju, ka tā ir neatlaidība un mērķtiecība.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

-Vai atceries, kad ieguvi savu pirmo medaļu džudo sacensībās?