UNAI 7.VIETA JUNIORU PASAULES ČEMPIONĀTĀ

Saulainajā Sardīnijas salas pilsētā Olbijā šajā nedēļā pulcējās labākie pasaules jaunie džudisti, lai noskaidrotu čempionus U21 vecuma grupā. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja četri sportisti, divi puiši un divas meitenes, tomēr godalgotas vietas izcīnīt neizdevās. Mūsu kluba džudiste Una Dolgiļeviča (-78kg, 23 dalībnieces), uzvarot vienu cīņu un zaudējot divas, ieņēma 7.vietu. Pa vienai uzvarai arī Anastasijai Sokirjanskai (-57kg, 39 dalībnieces) un Antonijam de Angelim (-66kg, 56 dalībnieki). Maksims Duinovs (-90 kg, 38 dalībnieki) zaudēja jau pirmajā cīņā.

Una pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar trīs „šido” uzvarēja Uzbekistānas sportisti Iriskonu Kurbanbajevu. Ceturtdaļfinālā jau nācās mēroties spēkiem ar labi zināmu džudisti no Nīderlandes, pašreizējo pasaules reitinga vicelīderi un šā turnīra vēlāko sudraba medaļas ieguvēju Jaelu van Hēmstu. Kaut gan pretiniece pirmajā minūtē saņēma sodu, tomēr pēc veiksmīgi izpildīta viņas paņēmiena cīņa tika zaudēta. Gandarījuma turnīru Una uzsāka apņēmīgi, piespiežot Francijas sportisti Lizu Ngelebeiju divreiz kļūdīties jau cīņas sākumā. Diemžēl turpinājums nebija tik veiksmīgs, un piedzīvots zaudējums, liedzot turpināt cīnīties par medaļu.

Pasaules čempionātā piedalījās 72 valstu 490 sportisti. Uzvaru kopvērtējumā svinēja Gruzijas komanda, izcīnot četras zelta un vienu bronzas medaļu. Aiz viņiem Krievijas sportisti ar divām zelta, sudraba un bronzas godalgām, bet 3.vietā Francijas džudisti, kuriem divi zelti un piecas bronzas. Latvijai dalītā 29.vieta.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-78kg) 7. +1/-2 23 540